Paieška
Reklama

Bulvių „Gnocchi“ su šalavijais

  • 5.0 5 1
1 įvertinimas | 0
Paruošimo laikas:
Porcijų kiekis: 6
Padažui:
  • Šalavijas , 1 pund.;
  • Sviestas , 50 gr.;
Reikės:
  • Bulvės , 650 gr.;
  • Druska , 2 žiups.;
  • Sviestas , 30 gr.;
  • Krakmolas , 50 gr.;
  • Miltai , 100 gr.;
  • Kruopos , 20 gr.;
  • Kiaušinio tryniai , 2 vnt.;
  • Muskato riešutas, tarkuotas , 1 žiups.;
Gaminimo instrukcija:
  1. Bulves nuplauti, nuskusti, supjaustyti į keturias dalis ir apie 20 minučių virti pasūdytame vandenyje.
  2. Po to nupilti ir dar šiltas sutrupinti.
  3. Į bulves įmaišyti 30 g sviesto, 30 g krakmolo, miltus ir kruopas.
  4. Įmaišyti kiaušinių trynius, pasūdyti, įberti muskato riešutų ir išminkyti tešlą. Ją palikti 30 min. parūgti.
  5. Po to iš tešlos suformuoti nykščio storumo ritinėlius.
  6. Jei reikia, delnus pasibarstyti krakmolu.
  7. Peiliu nuo ritinėlių atpjauti maždaug 1,5 cm dydžio gabalėlius, juos sumesti į verdantį pasūdytą vandenį.
  8. Kai gabaliukai iškils į paviršių, juos pavirti dar 2 minutes. Gnocchi (it. bulvių tešlos kukuliukai) išimti kiaurasamčiu ir laikyti šiltai.
  9. Šalavijus nuplauti, nusausinti, lapelius nuskabyti nuo kotelių.
  10. Apie 50 g sviesto įkaitinti keptuvėje, jame truputį palaikyti lapelius, juos pasūdyti ir viską užpilti ant gnoči.
  11. Iškart paduoti į stalą! Skanaus :)
Receptą atsiuntė Paula
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama


© 2010-2022 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - [email protected]