Paieška
Reklama

Bulvių apkepas su pievagrybių įdaru

  • 5.0 5 1
1 įvertinimas | 0
Kategorijos: Bulviniai apkepai, Apkepai
Paruošimo laikas:
Porcijų kiekis: 6
Įdarui:
  • Pievagrybiai , 480 gr.;
  • Grikiai , 2,4 stikl.;
  • Svogūnas , 1 vnt.;
  • Druska , 1 žiups.;
  • Pipirai , 1 žiups.;
Tešlai:
  • Bulvės , 12 vnt.;
  • Pienas , 0,6 stikl.;
  • Kiaušinis , 1 vnt.;
  • Miltai , 8,4 v.š.;
  • Druska , 1 žiups.;
Patepimui:
  • Sviestas , 1 v.š.;
  • Aliejus , 1 a.š.;
Gaminimo instrukcija:
  1. Išverdame grikius (kad būtų birūs). Susmulkiname svogūną, pievagrybius ir pakepiname keptuvėje. Išvirusius grikius taip pat suverčiame į keptuvę ir pakepame dar kelias minutes. Pagardiname druska, pipirais ir paliekame atvėsti.
  2. Išverdame bulves ir įpylę pieno, sutriname košę. Tuomet įmušame kiaušinį, sudedame miltus, druską ir išmaišome.
  3. Kepimo indą patepame aliejumi ir sudedame 3/5 bulvių košės. Šonuose padarome aukštesnius kraštus, o ant viršaus tolygiai paskirstome pievagrybių įdarą. Uždengiame likusia bulvių koše.
  4. Kepame 200 laipsnių temperatūroje, apie 15-20 min. Iškepusio plokštainio viršų aptepame sviestu ir patiekiame su grietine. Skanaus :)
Receptą atsiuntė Julija
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama


© 2010-2021 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - [email protected]