Paieška
Reklama

Braškių ir varškės pyragas

  • 5.0 5 2
2 įvertinimai | 0
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų kiekis: 8
Ingredientai:
  • Sviestas , 200 gr.;
  • Miltai , 320 gr.;
  • Cukrus , 300 gr.;
  • Kiaušiniai , 1 vnt.;
  • Braškės , 1500 gr.;
  • Varškė , 200 gr.;
  • Braškių želė , 1 pak.;
  • Želatina , 3 v.š.;
  • Natūralus jogurtas, be prie , 500 gr.;
Gaminimo instrukcija:
  1. Miltus, sviestą, 100 g cukraus sumaišome iki trupinių. Įmušame kiaušinį. Užminkome tešlą ir 1 valandą laikome šaldytuve. Tada iškočiojame 5 mm storio lakštą, klojame į riebalais pateptą skardą, tešlą subadome šakute. Ant viršaus dedame kepimo popierių, pilame pupelių, kad kepdama tešla neiškiltų. Kepame 15-20 min (gali užtrukti ir ilgiau, svarbu kad tešla iškeptų), 200 °C temperatūros orkaitėj.
  2. Varškę ir braškes (500g) sutriname su cukrumi (200g) , sumaišome su jogurtu bei ištirpinta želatina. Šią masę pilame ant iškepto ir atvėsusio kepimo skardoje esančio lakšto. Pyragą 1 valandą laikome šaldytuve.
  3. Tada pyrago viršų dengiame braškėmis, pilame jau pradėjusią stingti braškių žele. Vėl dedame į šaldytuvą bent 2 valandoms. Sustingusį pyragą išimame iš kepimo skardos ir patiekiame.
Receptą atsiuntė Rūta K.
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama


© 2010-2022 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - [email protected]