Paieška
Reklama

Balta duona

  • 0 0 0
2 įvertinimai | 0
Kategorijos: Naminė duona, Kepiniai
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų kiekis: 1
Tešlai:
  • Miltai, kvietiniai , 200 gr.;
  • Sviestas , 50 gr.;
  • Džiovinti vaisiai , 25 gr.;
  • Riešutai , 25 gr.;
  • Kiaušiniai , 2 vnt.;
  • Druska , 1 žiups.;
  • Cukrus , 1 v.š.;
Reikės:
  • Miltai , 25 gr.;
  • Mielės , 15 gr.;
  • Pienas , 3 v.š.;
  • Cukrus , 1 a.š.;
Gaminimo instrukcija:
  1. Paruošiame mielių mišinį: sumaišome mieles su pienu, cukrumi bei miltais ir paliekame šiltoje vietoje apie 20 minučių, kol prasidės rūgimo procesas.
  2. Tada ruošiame tešlą. Persijojame miltus, sumaišome juos su cukrumi ir druska. Įminkome sviestą. Supilame kiaušinių plakinį ir gerai išmaišome.
  3. Tada įpilame mielių mišinį, išmaišome ir tešlą dedame ant miltais apibarstyto stalo. Įberiame džiovintų vaisių ir riešutų. Minkome tol, kol tešla nebelips prie rankų, bet vis dar bus minkšta.
  4. Tešlą sudedame į dubenį ir, užkloję rankšluosčiu, paliekame pakilti apie valandą.
  5. Tešlai pakilus, vėl ją paminkome ir dedame į kepimo formą, išteptą riebalais. Patepame kiaušinių plakiniu ir vėl palaikome šiltai apie pusvalandį.
  6. Įkaitiname orkaitę iki 230 laipsnių ir kepame apie 30 minučių, kol duona apskrus. Atvėsiname ir ragaujame. Skanaus!
Receptą atsiuntė Vaida
Tavo komentaras
Vardas:
El. paštas: Nerodomas viešai
Tavo komentaras apie šį receptą:
Išsiųsti

Panašūs receptai

Daugiau receptų
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama


© 2010-2021 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - [email protected]