Paieška
Reklama

Baklažanų užkepėlė su mėsa ir persikų padažu

  • 5.0 5 1
4 įvertinimai | 0
Kategorijos: Mėsiški apkepai, Apkepai
Paruošimo laikas:
Porcijų kiekis: 2
Ingredientai:
  • Miltai , 2 v.š.;
  • Druska , 1 žiups.;
  • Petražolės , 1 žiups.;
  • Kiaušiniai , 1 vnt.;
  • Pomidorai , 2 vnt.;
  • Alyvuogių aliejaus , 3 v.š.;
  • Džiūvėsėliai , 0,5 stikl.;
  • Baklažanai , 1 vnt.;
  • Mėsa, malta , 150 gr.;
  • Prieskoniai, mėsai , 1 žiups.;
  • Pomidorai, savose sultyse , 150 gr.;
  • Česnakas , 2 skilt.;
  • Svogūnai , 1 vnt.;
  • Vynas, baltas , 20 ml;
  • Pomidorų pasta , 20 gr.;
  • Konservuoti persikai, puselės , 3 vnt.;
  • Raudonėlis , 1 žiups.;
Gaminimo instrukcija:
  1. Baklažaną supjaustome riekelėmis, pabarstome druska ir paliekame 1 val. Tuomet gaminame padažą: smulkiais kubeliais supjaustome svogūną, česnaką ir pakepiname alyvuogių aliejuje. Tuomet įdedame pomidorų pastos, įpilame vyną, jį išgariname. Sudedame sutrintus pomidorus, bei persikus, žalumą bei verdame kol padažas pradeda tirštėti.
  2. Nusausiname baklažaną, apkepame jį miltuose, kiaušinių plakinyje ir džiūvėsiuose iš abiejų pusių, o apkeptus dedame į skardą. Ant viršaus dedame maltą mėsą su prieskoniais ir kepame 180°C temp. orkaitėje apie 25 min.
    Iškepus patiekiame su padažu ir pomidorais.
Receptą atsiuntė Edita
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama


© 2010-2021 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - [email protected]