Paieška
Reklama

Apkepas

  • 5.0 5 1
1 įvertinimas | 0
Kategorijos: Mėsiški apkepai, Apkepai
Paruošimo laikas:
Porcijų kiekis: 4
Reikės:
  • Kiaulienos faršas , 300 gr.;
  • Jautienos faršas , 200 gr.;
  • Bulvės , 7 vnt.;
  • Cukinija , 300 gr.;
  • Feta sūris , 200 gr.;
  • Parmezano sūris , 50 gr.;
  • Svogūnai , 1 vnt.;
  • Česnakai , 4 skilt.;
  • Sviestas , 30 gr.;
  • Grietinė , 100 ml;
  • Pienas , 50 ml;
  • Aliejus , 2 v.š.;
  • Raudonėliai (Oreganas) , 1 žiups.;
  • Druska , 0,5 a.š.;
Akcijos.lt - maisto prekių akcijų leidiniai vienoje vietoje.
Gaminimo instrukcija:
  1. Bulves sudėkite į verdantį vandenį ir virkite apie 20 minučių, kol suminkštės. Kai nukošite nuo virtų bulvių vandenį, įdėkite sviesto gabaliuką, įpilkite grietinės ir pieno. Bulves gerai sutrinkite ir išmaišykite.
  2. Įkaitinkite keptuvėje augalinį aliejų. 2-3 minutes pakepinkite sukapotus česnakus ir svogūnus. Po to sudėkite kubeliais supjaustytą cukiniją ir patroškinkite apie 5 minutes.
  3. Sudėkite į keptuvę faršą (kiaulienos sumaišytą su jautienos) ir pakepinkite viską maišant dar apie 5 minutes.
  4. Feta sūrį supjaustykite kubeliais ir apibarstykite prieskoniais. Sudėkite sūrį į keptuvę. Gerai išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.
  5. Keptuvės turinį perkelkite į kepimo indą.
  6. Ant mėsos ir cukinijos įdaro sudėkite bulvių košę.
  7. Ant išlyginto apkepo paviršiaus sudėkite sutarkuotą sūrį.
  8. Pašaukite į 200° C orkaitę 30-35 minutėms.
Receptą atsiuntė Valerija
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama


© 2010-2023 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - [email protected]