Į miltus suberti mieles, cukrų, druską, kiaušinį, 2 vnt. trynių, pieną, užmaišyti tešlą. Įpilti ištirpintą sviestą, tešlą dar kartą suminkyti ir padėti šiltai. Tešlą reikia palaikyti, kol ji padvigubės.
Susmulkinti džiovintus vaisius ir riešutus.
Aguonas 10 min. pavirinti piene, nusunkti, sumalti.
Keptuvėje ištirpinti sviestą, sudėti aguonas, cukrų bei medų. Viską kepinti 4 min, tada sudėti smulkintus džiovintis vaisius ir riešutus.
Iš tešlos iškočioti du stačiakampius nestorus lakštus (galima ir vieną – priklausomai nuo to kokios formos pyrago norėsite, bet geriau visad dalinti į dvi dalis, nes kitaip išeis per didelis). Aptepti aguonų mase. Suvynioti volelius, iš kurių aš suformavau skaičių „50“ (kiekvienam pagal reikalingumą) ir dėti į skardą su kepimo popieriumi.
Kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 min. Ataušusį aguonainį aplieti karšto vandens vonelėje ištirpinto šokolado glajumi.