Paieška
Reklama

Aguoninis keksas su citrininiu glajumi

  • 5.0 5 1
1 įvertinimas | 0
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų kiekis: 10
Ingredientai:
  • Sviestas , 100 gr.;
  • Kvietiniai miltai , 400 ml;
  • Santa Maria kepimo milteliai , 2 a.š.;
  • Santa Maria vanilinis cukrus , 1 v.š.;
  • Cukrus , 200 ml;
  • Grietinė , 250 ml;
  • Kiaušiniai , 4 v.š.;
  • Citrinos sultys , 50 ml;
  • Citrinos žievelė , 1 vnt.;
  • Santa Maria aguonos , 1 pak.;
Glajui:
  • Santa Maria aguonos ;
  • Citrinos sultys , 2 v.š.;
  • Karamelinis sirupas ;
  • Cukraus pudra , 300 ml;
Gaminimo instrukcija:
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 175°C temperatūros. Kepimo indą (2 l talpos) ištepkite sviestu, aliejumi ar riebalais.
  2. Ištirpinkite sviestą. Atskirame inde sumaišykite kvietinius miltus, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų. Kitame inde sumaišykite kiaušinius su cukrumi ir vėliau į juos supilkite miltus, lydytą sviestą ir grietinę. Viską sumaišykite.
  3. Sudėkite aguonas, citrinos žieveles ir supilkite sultis.
  4. Masę supilkite į paruoštą kepimo indą ir kepkite orkaitėje apie 50 minučių. Po to keksą palikite atvėsti.
  5. Glajaus ruošimas: sumaišykite cukraus pudrą su citrinos sultimis ir karameliniu sirupu. Gautą masę užpilkite ant kekso viršaus ir pabarstykite aguonomis.
Receptą atsiuntė Santa Maria
Tavo komentaras
Vardas:
El. paštas: Nerodomas viešai
Tavo komentaras apie šį receptą:
Išsiųsti
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama


© 2010-2021 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - [email protected]