Paieška
Reklama

Pradžia Straipsniai Gaminimas Trumpas interviu su Lietuvoje gyvenančiu prancūziškos virtuvės šefu Marcu d’Erceville

Trumpas interviu su Lietuvoje gyvenančiu prancūziškos virtuvės šefu Marcu d’Erceville

2012-08-31 09:28:27
Trumpas interviu su Lietuvoje gyvenančiu prancūziškos virtuvės šefu Marcu d’Erceville

Marcas iš Prancūzijos, Bretanės, kur dirbo prancūziškame restorane. Čia Lietuvoje jo gaminamų patiekalų galite paskanauti „Stiklių“ restorane, o pasisemti patirties ir kartu pasigaminti  vakarienę – kulinarijos lofte „Čiop Čiop“, kur beveik kas mėnesį rengiami Prancūzijos virtuvės kursai.
Kol Marcas kruopščiai ruošėsi kursui: svėrė ingredientus, ant stalo dėliojo produktus iš eilės pagal patiekalus, mes jo paklausėme keleto klausimų.
 
– Ką moka gaminti kiekvienas prancūzas?
– Omletą, vidutiniškai apkeptą su mėsa ar daržovėmis.
 
– Kokie pagrindiniai prancūziškos virtuvės principai, taisyklės?
– Kaip ir Italijoje, paprasta pagaminti skanius patiekalus iš kokybiškų ir šviežių ingredientų. Pusė darbo jau padaryta produktų gamintojų.
 
– Kokie panašumai tarp lietuviškos ir prancūziškos virtuvės? Ar galėtum jas palyginti?
– Kaip ir Lietuva, Prancūzija turi daug tradicinių, regioninių receptų.
 
– Kokių produktų pasigendi gamindamas Lietuvoje?
– Labiau nei kažkokių produktų čia pasigendu įpročių kasdien apsipirkinėti turgeliuose, specializuotose parduotuvėlėse. Mėsos, duonos, konditerijos ir kitokios parduotuvėlės labai paplitusios Prancūzijoje. Jose – nuostabus gaminių ar produktų pasirinkimas ir tikrai nebrangu. Tuo labai džiaugiuosi grįžęs į savo šalį.
 
Pabuvus kurse su Marcu, susidarė įspūdis, kad prancūzai į virtuvę ir gaminimą žiūri labai rimtai. Visi produktai tiksliai pasverti, kiekiai atmatuoti, viskas vyksta tiksliai pagal eilę, improvizacijoms vietos nėra. Tačiau viskas vyksta taip natūraliai ir nepastebimai lyg tai būtų įgimtas visų prancūzų bruožas. Smagu, jog vesdamas kursą Marcas neakcentuoja tam tikro recepto, o kalba apie gaminimo principus, kurie pritaikomi bet kokiame recepte, bet kokioje virtuvėje. Kartu su juo pasigamintos vakarienės skonis privertė aikčioti iš susižavėjimo visus kurso dalyvius.


Artimiausias kursas su Marcu d‘Erceville – rugsėjo 10 dieną.
 

Gairės: maistas, straipsniai, virtuvės, prancūzija, prancūziška virtuvė
Tavo komentaras
Vardas:
El. paštas: Nerodamas viešiai
Tavo komentaras apie šį receptą:
Išsiųsti

Panašūs straipsniai

Kas yra tofu?
Kas yra tofu?
Tofu - tai sojų varškė. Ji yra vienas populiariausių produktų Japonijoje ir Kinijoje. Šis produktas, didelis baltymų šaltinis, dar kartais vadinamas “mėsa be kaulų”.
Skaityti daugiau
Knorr FIX mišinys spagečiams „Carbonara“
Knorr FIX mišinys spagečiams „Carbonara“
Mėgstate makaronus? Jums patinka balti, kreminiai padažai? Rinkitės „Knorr Fix Spaghetti Carbonara“, kurio sudėtyje – rūkyta šoninė ir kvapnūs prieskoniai. Užpilkite šį padažą ant mėgstam
Skaityti daugiau
Knorr FIX ruošinys spagečiams „Bolognese“
Knorr FIX ruošinys spagečiams „Bolognese“
„Fix Spaghetti Bolognese“ padažui skirtas mišinys padės jums paruošti puikų, pikantiško skonio, tirštą Bolonijos padažą. Mišinys pagamintas iš 3 šviežių sudžiovintų pomidorų, sumaišytų su tradicinėmis ita...
Skaityti daugiau
Visi naujausi receptai
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama

© 2010-2017 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - reklama (ETA) tipro.lt