Paieška
Reklama

Pradžia Straipsniai Įdomybės Šampanas: ar derinti jį su maistu?

Šampanas: ar derinti jį su maistu?

2015-02-08 18:57:49
Šampanas: ar derinti jį su maistu?

Darykime taip, kaip daro prancūzai: valdydami turėkime ir taurę tikro šampano. Skamba neblogai, tačiau prie kokio maisto galima derinti šampaną?

Šis straipsnis puikiai tiks planuojant artėjančias didžiąsias metų šventes, šeimos susibūrimus, vestuves, Valentino dieną ar tiesiog smagų vakarą su draugais. Juk kartais taip norisi burnoje pajusti šampano skonį ir švelnius burbuliukus.

Tada iš karto iškyla klausimas – ar šampanas dera su maistu? Prancūzai Jums nedvejodami atsakys „Taip, dera!“ Lietuvoje žmonės šampaną daugiau geria vieną, atšaldytą arba kaip aperityvą. Tačiau prancūzai yra pamėgę šampanu užsigerti valgant.

Žinoma, norint suderinti, svarbu atidžiai rinktis maistą. Pagrindinė taisyklė: viską vartokite subtiliai, supraskite šampaną kaip prieskonį, o ne kaip alkoholį. Būtina žinoti, kad su šampanu nevalia maišyti itin riebaus ar aštraus maisto.

Pietaujantiems siūlome pabandyti šampaną derinti su žuvimi ar kitu jūros gerybių maistu, patiektu sviesto padažuose (su šviežios citrinos lašeliu). Tam labiausiai tiks Chardonnay vynuogių šampanas. Taip pat, puikus derinys bus su sušiu, grybais ir neriebia vištiena.

Saldumynų mėgėjai turėtų išbandyti šampaną su įvairiausių rūšių pudingais (žinoma, tikrais, o ne per kelias minutes padarytais iš „pakelio“). Prieš ragaudami, nepamirškite į šampano stiklinę įmesti šaldytų vaisių – ypač braškių.

Na, o iš užkandžių rinkitės sūrį. Įvairiausių rūšių sūris bus gardžiausias užgeriamas šampanu.

Jeigu nerandate gero šampano paprastoje parduotuvėje, imkite tą, kurį mėgstate. Hennessy teigia, kad svarbiausia – žmogui turi būti skanu.

Aišku, žiemą gal ir nelabai norėsis tokios atgaivos, tačiau vasarą nepamirškite eksperimentuoti, o jeigu nuvyksite į Prancūziją – būtinai parsivežkite aukščiausios klasės šampano.

 

Gairės: šampanas, kaip gerti šampaną, apie šampaną
Tavo komentaras
Vardas:
El. paštas: Nerodamas viešiai
Tavo komentaras apie šį receptą:
Išsiųsti

Panašūs straipsniai

10 žalingiausių produktų
10 žalingiausių produktų
Parduotuvių lentynose šiandien nieko netrūksta. Bėda tik ta, kad ne visi mūsų mėgstami produktai yra naudingi sveikatai. Šį kartą pakalbėkime apie tuos, kurie kenkia labiausiai – jų reikėtų vartoti kaip g...
Skaityti daugiau
Kinų menas iš maisto: daržovių ir vaisių drožiniai
Kinų menas iš maisto: daržovių ir vaisių drožiniai (1)
Kad kinai gali būti tikrai nagingi, žinome puikiai, todėl iš tikrųjų žemiau rodomi meno kūriniai greičiau stebina išradingumu nei tuo, kiek į pateiktus kūrinius yra įdėta darbo, nors, aišku viena, norėdam...
Skaityti daugiau
Skonių stovyklėlė
Skonių stovyklėlė
Birželį praūžė kulinarinė savaitės trukmės dieninė vaikų stovykla Čiop Čiop kulinariniame lofte. Tai pirmoji tokio tipo stovykla Lietuvoje, susilaukusi nemažai pagyrų. Stovyklos tikslas buvo supažindinti ...
Skaityti daugiau
Visi naujausi receptai
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama

© 2010-2017 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - reklama (ETA) tipro.lt