Paieška
Reklama

Pradžia Straipsniai Sveika mityba Produktai be cholesterolio

Produktai be cholesterolio

2011-03-14 09:28:34
Produktai be cholesterolio

Daugelis galvoja, kad cholesterolio yra visur, kur yra skanu. Tačiau tai ne visuomet yra teisybė!

Kukurūzų dribsniai, miežiai, javainukai, ruginiai dribsniai, avižiniai dribsniai, grikiai, becukriai javainiai, sorų dribsniai ir soros, kukurūzų miltai, kukurūzų spragėsiai, kvietiniai miltai, pupelės, žalieji žirneliai, kaštonai, lazdyno riešutai, linų sėmenys, alyvuogės ir kt. produktai cholesterolio neturi. Taip pat cholesterolio nėra ir su lupenomis virtose bulvėse.

Beje, pradžiuginsime, cholesterolio nėra kramtomojoje gumoje, karamelėse, saldymedžio produktuose ir marcipanuose.

Iš pieno produktų, mažiausiai cholesterolio turi liesa varškė.

Kai cholesterolio koncentracija yra peržengusi leistiną ribą, į valgiaraštį būtina įtraukti šviežius vaisius ir termiškai neapdorotas daržoves.

Tačiau turime Jus nuvilti - nėra nė vienos žuvies, mėsos ar dešros, kurioje išvis nebūtų cholesterolio. Mažesnis jo kiekis yra tik silkėje, virtoje jautienoje ir vištos krūtinėlėje.

20 produktų, kuriuose cholesterolio daugiausia:

Kiaulių smegenys 2500.00 mg
Kiaušinių miltukai 1900.00 mg
Kiaušinio tryniai 1636.00 mg
Ikrai 588.00 mg
Kiaušiniai 438.00 mg
Viščiukų kepenys 380.00 mg
Kiaulių kepenys 340.00 mg 8.
Jaučių kepenys 300.00 mg
Veršiukų kepenys 300.00 mg
Sviestas, 82,5proc. riebumo 250.00 mg
Sviestas, 72 proc. riebumo 220.00 mg
Viščiukų širdutės 170.00 mg
Ungurys 164.00 mg
Krevetė 152.00 mg
Parūkytas ungurys 140.00 mg
Viščiukų oda 135.00 mg
Viščiukų skrandukai 130.00 mg
Grietinėlės miltukai 130.00 mg
Rūkyta Saliami dešra 124.00 mg
Grietinėlė, 35 proc. riebumo 109.00 mg

Gairės: cholesterolis, be colesterolio, produktai su cholesteroliu
Tavo komentaras
Vardas:
El. paštas: Nerodamas viešiai
Tavo komentaras apie šį receptą:
Išsiųsti

Panašūs straipsniai

Kokius ledus mums parduoda?
Kokius ledus mums parduoda? (5)
Turiu atsakingai pareikšti, kad ledų mūsų maisto prekių parduotuvėse, kioskeliuose, ledų vežimėliuose iš vis nėra, nes jau 15 metų Lietuvoje randu tik surogatinius (erzacinius) chemizuotuos lyg ir ledų ga...
Skaityti daugiau
Ar sunku tapti vegetaru?
Ar sunku tapti vegetaru?
Apie vegetarizmą kalbama nelabai plačiai, nes didžioji mūsų visuomenės dalis yra mėsėdžiai. Mokslas sako, kad vegetarizmas yra ne tik mitybos, bet ir gyvenimo būdas. Žmogus, pradėjęs maitintis tik augalin...
Skaityti daugiau
Infekcinių ligų šaltinis – nesaugus maistas
Infekcinių ligų šaltinis – nesaugus maistas
Pasaulio sveikatos organizacijos duomenimis, kasmet mažiausiai 2 mlrd. žmonių, iš jų - 1,5 mlrd. vaikų, suserga nuo nesaugaus maisto. Mirtingumas nuo šių ligų pasaulyje žymiai sumažėjo, tačiau nuo viduria...
Skaityti daugiau
Visi naujausi receptai
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama


© 2010-2019 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - reklama@amdigital.lt