Paieška
Reklama

Pradžia Straipsniai Patarimai Prieskoninių žolelių nauda

Prieskoninių žolelių nauda

2014-03-29 09:56:33
Prieskoninių žolelių nauda

Tinkamai naudojant prieskonines žoleles, galima sumažinti tam tikrų produktų neigiamą poveikį žmogaus organizmui.

Pilvo pūtimas yra opi problema. Jį sukelia ir numalšina šie produktai ir žolelės:

  • Pupeles ir žirniai - imbieras, kuminas, pipirai ir kalendra.
  • Kopūstai - kalendra, kmynai, pankolis.
  • Bulvės - kalendra ir kurkuma.


Nemalonų gleivių susidarymą skatina ir naikina:

  • Pienas - į šiltą pieną galima įdėti cinamono, kardamono bei šafrano.
  • Rauginti pieno produktai -imbieras, kalendra, pankolis, cinamonas ir kuminas.
  • Ledai - cinamonas, gvazdikėliai, kardamonas.


Riebius patiekalus reikėtų gardinti šafranu, imbieru, garstyčiomis arba kurkuma.
Į kofeino turinčius produktus rekomenduojama pridėti kardamono.

Štai tokius prieskonius rekomenduojama naudoti, ruošiant įvairios mėsos patiekalus:

  • Mėsai - juodieji, raudonieji ir kvapieji pipirai, gvazdikėliai, kmynai, mairūnas, čiobreliai, svogūnai.
  • Vištienai - kmynai, mairūnas, rozmarinas, šalavijas, čiobreliai ir bazilikas.
  • Žuviai - lauro lapai, kvapieji ir baltieji pipirai, imbieras, kalendra, čili pipirai, garstyčios, krapai, kmynai.
  • Žvėrienai - čiobreliai, raudonėlis, kvapieji, raudonieji bei juodieji pipirai, kadagys.
Gairės: prieskoniai, prieskonių nauda, kuo naudingi prieskoniai, prieskoniai mėsai, pilvo pūtimas, nemalonios gleivės
Tavo komentaras
Vardas:
El. paštas: Nerodamas viešiai
Tavo komentaras apie šį receptą:
Išsiųsti

Panašūs straipsniai

Nori būti tikru vyru? 4 produktai Tau!
Nori būti tikru vyru? 4 produktai Tau!
Kad vyrai būtų sveiki, stiprūs, žvalūs, būtina teisinga mityba, tai galioja ir moterims. Tačiau kasdieninis racionas turi skirtis.
Skaityti daugiau
Nemalonių kvapų panaikinimas
Nemalonių kvapų panaikinimas
Patarimų, kaip panaikinti nemalonius kvapus virtuvėje, rasite šiame straipsnyje.
Skaityti daugiau
Daržovėse ir vaisiuose slypi pavojai?
Daržovėse ir vaisiuose slypi pavojai?
Dažniausiai toksinų kiekis daržovėse ir vaisiuose yra gerokai didesnis nei produktuose, kuriuos pagamino žmogus. Šios natūralios kenksmingos medžiagos gali tapti vėžio ar įgimtų negalavimų priežastimi.
Skaityti daugiau
Visi naujausi receptai
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama


© 2010-2019 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - reklama (ETA) tipro.lt