Paieška
Reklama

Pradžia Straipsniai Patarimai Prieskoninių žolelių nauda

Prieskoninių žolelių nauda

2014-03-29 09:56:33
Prieskoninių žolelių nauda

Tinkamai naudojant prieskonines žoleles, galima sumažinti tam tikrų produktų neigiamą poveikį žmogaus organizmui.

Pilvo pūtimas yra opi problema. Jį sukelia ir numalšina šie produktai ir žolelės:

  • Pupeles ir žirniai - imbieras, kuminas, pipirai ir kalendra.
  • Kopūstai - kalendra, kmynai, pankolis.
  • Bulvės - kalendra ir kurkuma.


Nemalonų gleivių susidarymą skatina ir naikina:

  • Pienas - į šiltą pieną galima įdėti cinamono, kardamono bei šafrano.
  • Rauginti pieno produktai -imbieras, kalendra, pankolis, cinamonas ir kuminas.
  • Ledai - cinamonas, gvazdikėliai, kardamonas.


Riebius patiekalus reikėtų gardinti šafranu, imbieru, garstyčiomis arba kurkuma.
Į kofeino turinčius produktus rekomenduojama pridėti kardamono.

Štai tokius prieskonius rekomenduojama naudoti, ruošiant įvairios mėsos patiekalus:

  • Mėsai - juodieji, raudonieji ir kvapieji pipirai, gvazdikėliai, kmynai, mairūnas, čiobreliai, svogūnai.
  • Vištienai - kmynai, mairūnas, rozmarinas, šalavijas, čiobreliai ir bazilikas.
  • Žuviai - lauro lapai, kvapieji ir baltieji pipirai, imbieras, kalendra, čili pipirai, garstyčios, krapai, kmynai.
  • Žvėrienai - čiobreliai, raudonėlis, kvapieji, raudonieji bei juodieji pipirai, kadagys.
Gairės: prieskoniai, prieskonių nauda, kuo naudingi prieskoniai, prieskoniai mėsai, pilvo pūtimas, nemalonios gleivės
Tavo komentaras
Vardas:
El. paštas: Nerodamas viešiai
Tavo komentaras apie šį receptą:
Išsiųsti

Panašūs straipsniai

Agurkų sultys - ir grožiui, ir sveikatai
Agurkų sultys - ir grožiui, ir sveikatai
Dabar agurkų ant savo stalo galime turėti kiaurus metus, tad neįsivaizduojame be jų šviežių salotų ir konservų, nors šis vaisius dar yra ir tikras vaistas – kartais net stebuklingas...
Skaityti daugiau
Naudingi kulinariniai patarimai namų šeimininkėms
Naudingi kulinariniai patarimai namų šeimininkėms
Kelios paprastos gudrybės, kurios padės atsiskleisti Jūsų patiekalų skoniui, aromatui ir leis ilgiau išlaikyti šviežius produktus.
Skaityti daugiau
Kaip ilgiau išlaikyti nesugedusį maistą
Kaip ilgiau išlaikyti nesugedusį maistą
Žinodamos daug produktų laikymo paslapčių, mūsų senolės apsieidavo ir be šaldytuvų. Pasinaudokite keliais patarimais, kai vasaros metu ne vieną savaitgalį praleisite gamtoje arba keliaudami.
Skaityti daugiau
Visi naujausi receptai
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama


© 2010-2019 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - reklama (ETA) tipro.lt