Paieška
Reklama

Ledai vasarą? Taip!

2011-07-21 15:43:04
Ledai vasarą? Taip!

Ledai - puikus vasaros desertas, kuriam neįmanoma atsispirti kaitrią dieną. Tiesa, saugantiems kūno linijas, vertėtų prisiminti, kad kai kurie ledai - pakankamai kaloringas produktas. Tai - sotus maistas, kuris gali atstoti pietus ar vakarienę.

Prekybos vietose dabar galime rasti apie kelis šimtus skirtingų rūšių ledų: plombyro, pieniškų, grietininių, vaisinių ar šerbeto, pagardintų pačiais įvairiausiais priedais: vanile, uogienėmis, riešutais, vaisiais, dražė, šokolado, vaflių ar sausainių gabaliukais, guminukais ir kt., glaistytų šokoladu, kakava ar vaisių sirupu.

Vienoje ledų porcijoje gali būti tiek pat kalorijų, kiek ir pyragaityje su kremo įdaru, bet pyragaitis ne toks naudingas mūsų sveikatai ir tuo labiau figūrai. Tuo tarpu leduose yra lengvai pasisavinamų pieno baltymų, angliavandenių, mineralinių medžiagų, vitaminų A, C, E. Suvalgę porciją ledų ne tik pasisotiname, papildome energijos atsargas, bet ir karštą dieną sureguliuojame savo kūno temperatūrą. Be to, sumažiname stresą ar nervinę įtampą.
 
Jeigu mėgstate plombyrą, atkreipkite dėmesį į ledų pakuotę: tikrame plombyre negali būti augalinių riebalų, jame rasite tik pieną ir grietinėlę. Ledai su augaliniais riebalais nors ir yra liesesni (ir pigesnis!), bet pasikeičia jų konsistencija, skonis ir natūralumas.
 
Buitiniame šaldytuve (5-7 C) ledus laikykite ne ilgiau nei 1-2 paras.
 
Rinkdamiesi ledus atkreipkite dėmesį į jų sudėtį: jei leduose daug maisto priedų, dažų, kvapiųjų medžiagų, geriau rinkitės kitus ledus.
 
Ledų nereikėtų valgyti tiems:
  • kurie turi absoliutų laktazės, fermento skaidančio pieno cukrų laktozę, deficitą. Kitaip suvalgius ledų pūs pilvą, gali prasidėti viduriavimas.
  • yra alergiški pieno baltymui.
  • sirgo gerklų ar kvėpavimo takų uždegimu (jei nepraėjo bent 10 dienų). Grūdintis galima tik sveikam.
 
Ledų pliusai:
  • Galima greitai ir lengvai pasisotinti.
  • Pieniški ledai - didelis kalcio šaltinis.
  • Kai kurie ledai yra pagaminti iš natūralių vaisių sulčių.
 
Ledų minusai:
  • Tai itin kaloringas maistas.
  • Nepatartina valgyti sergant kai kuriomis virškinimo trakto ligomis (pvz., tulžies pūslės ir kasos patologija).
  • Netinkamai laikomi (atšilę) tampa gera terpe bakterijoms, pavyzdžiui, Salmonella bakterijoms (ypatingai sveriamieji ledai).
  • Tai vieni iš greičiausiai gendančių produktų.
 
Atminkite!
 
Jeigu nepermatomoje hermetiškoje pakuotėje ledų tūris sumažėjęs, jie sukritę, tai reiškia, kad ledai tam tikrą laiko tarpą buvo laikomi per aukštoje temperatūroje. Pavyzdžiui, jie galėjo atšilti transportuojant.
Gairės: ledai, vasara, karsta diena, gaivintis, gaivūs ledai, skanūs ledai, sotūs ledai
Tavo komentaras
Vardas:
El. paštas: Nerodamas viešiai
Tavo komentaras apie šį receptą:
Išsiųsti

Panašūs straipsniai

Kuo naudingos bulvės?
Kuo naudingos bulvės?
Belgijoje yra muziejus, kuriame galima susipažinti su naudingosiomis bulvių savybėmis ir šių daržovių istorija. Šis toks įprastas mums maistas pasižymi daugybe privalumų ir gali būti vartojamas kaip natūr...
Skaityti daugiau
Nešvariausi maisto produktai
Nešvariausi maisto produktai
Tikriausiai retas žmogus pagalvoja, kad visiems įprastų maisto produktų paviršiuose gali slypėti begalė labai pavojingų bakterijų.
Skaityti daugiau
Karštos dienos pusryčiai
Karštos dienos pusryčiai
Pusryčiai būtini - sako dietologai. Tačiau kai už lango didelė kaitra, rodos, net ir menkiausias kąsnis stringa burnoje. Pateikiame kelis sveikų ir lengvų pusryčių variantus.
Skaityti daugiau
Visi naujausi receptai
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama


© 2010-2019 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - reklama@amdigital.lt