Paieška
Reklama

Kas yra tofu?

2014-04-08 16:59:05
Kas yra tofu?

Tofu - tai sojų varškė. Ji yra vienas populiariausių produktų Japonijoje ir Kinijoje. Šis produktas, didelis baltymų šaltinis, dar kartais vadinamas “mėsa be kaulų”.

Kinijoje tofu atsirado III a. prieš mūsų erą ir tuomet dar buvo vadinamas doufu. Šis produktas gaminamas fermentuojant sojų pieną, kuris po to sukietėja ir įgauna želinį pavidalą. Kinijoje fermentavimui naudojamas kalcio sulfatas (kitaip vadinamas gipsu) ir kalcio chloridas. Japonijoje - magnio chloridas, kartais - gliukono delta - laktonas. Kaitinamas sojų pienas fermentuojasi, o vėliau yra atšaldomas ir pjaustomas.

Sojų varškė gali būti minkšta, tvirta ir net ypač tvirta. Minkšta sojų varškė, dar vadinama švelniąja, yra greitai gendantis produktas, todėl laikyti jį reikia žemoje (-7) temperatūroje.

Kadangi šviežia sojų varškė ilgai nesilaiko, ji dažnai apdorojama. Taip išgaunama:

  • šaldyta sojų varškė, pasižyminti korėtumu ir gelsva spalva;
  • šaldyta - džiovinta sojų varškė;
  • riebaluose virta, įgavusi geltoną spalvą ir korėtą konsistenciją;
  • kepta iki kietumo;
  • dvokioji, fermentuota specialiame žuvies ir daržovių skystyje ir turinti ypač specifinį skonį.


Tofu galima kepti, marinuoti arba tiesiog valgyti termiškai neapdorotą. Tiesa, ji beveik be skonio, todėl su šiuo produktu labai tinka įvairūs padažai, prieskoniai ir pagardai.

Pas mus sojų varškės sūrio galima įsigyti didžiuosiuose prekybos centruose. 200 g kaina - apie 10 Lt.

Gairės: tofu, tofu varškė, sojų varškė, kaip išgaunama sojų varškė, doufu
Tavo komentaras
Vardas:
El. paštas: Nerodamas viešiai
Tavo komentaras apie šį receptą:
Išsiųsti

Panašūs straipsniai

Gaminame Itališką maistą!
Gaminame Itališką maistą!
"Tas pats patiekalas, kol nukeliauja iki stalo yra paragaujamas mažiausiai 3 skirtingų asmenų."
Skaityti daugiau
Miltų rūšys ir maistingosios savybės
Miltų rūšys ir maistingosios savybės
Viskas ką reikėtų žinoti apie miltus.
Skaityti daugiau
Trumpas interviu su Lietuvoje gyvenančiu prancūziškos virtuvės šefu Marcu d’Erceville
Trumpas interviu su Lietuvoje gyvenančiu prancūziškos virtuvės šefu Marcu d’Erceville
Marcas iš Prancūzijos, Bretanės, kur dirbo prancūziškame restorane. Čia Lietuvoje jo gaminamų patiekalų galite paskanauti „Stiklių“ restorane, o pasisemti patirties ir kartu pasigaminti vakarienę – kulin...
Skaityti daugiau
Visi naujausi receptai
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama


© 2010-2019 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - reklama@amdigital.lt