Paieška
Reklama

Kaip virti kiaušinius

2011-05-18 16:04:22
Kaip virti kiaušinius

Norint išvirti minkštai, kiaušinius dėkite į verdantį vandenį ir virkite 3-3,5 min. Baltymas bus pusiau išviręs, o trynys - skystas.

Pusiau minkštą kiaušinį išvirsite per 4,5-5,5 min. Baltymas bus išviręs, o trynys skystas.

Norint išvirti kietai, kiaušinius dėkite į verdantį vandenį ir virkite 8-10 min.

Kiaušiniai be lukšto ("marškinėliuose"). Pasūdykite ir parūgštinkite vandenį, užvirinkite (10 g. druskos, 50g. 3% acto 1l. vandens). Lukštas permuškite pusiau, kiaušinį laikant prie pat vandens, ir paleiskite kiaušinį į verdantį vandenį. Virkite 3-3,5 min., kol suvirs baltymas ir pradės tirštėti trynys. Išvirtus kiaušinius skylėtu samčiu išgriebkite į šiltą pasūdytą vandenį.

Gairės: kiek virti kaiušinius, kiaušinių virimas, minkštas kiaušinis, kietas kiaušinis, kiaušinis be lukšto
Tavo komentaras
Vardas:
El. paštas: Nerodamas viešiai
Tavo komentaras apie šį receptą:
Išsiųsti

Panašūs straipsniai

Kaip išsirinkti pjaustymo lentelę?
Kaip išsirinkti pjaustymo lentelę? (1)
Puikios šeimininkės virtuvėje turėtų būti 4 pjaustymo lentelės: viena - žuviai, antra - žaliai mėsai, trečia - duonai ir ketvirta - likusių produktų pjaustymui...
Skaityti daugiau
Kaip ilgiau išlaikyti nesugedusį maistą
Kaip ilgiau išlaikyti nesugedusį maistą
Žinodamos daug produktų laikymo paslapčių, mūsų senolės apsieidavo ir be šaldytuvų. Pasinaudokite keliais patarimais, kai vasaros metu ne vieną savaitgalį praleisite gamtoje arba keliaudami.
Skaityti daugiau
Maistas kuris gali numarinti
Maistas kuris gali numarinti
Pastaruoju metu vis daugiau girdime: „Nuodai maiste“ „kosmetines priemones naudoti pavojinga sveikatai“, „nuodai mūsų aplinkoje“… Tai tampa mūsų tarpusavio diskusijų tema, tampa nauju įpročiu stebėti mais...
Skaityti daugiau
Visi naujausi receptai
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama


© 2010-2019 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - reklama@amdigital.lt