Paieška
Reklama

Pradžia Straipsniai Patarimai Kaip išsirinkti pjaustymo lentelę?

Kaip išsirinkti pjaustymo lentelę?

2018-04-22 22:57:40
Kaip išsirinkti pjaustymo lentelę?

Puikios šeimininkės virtuvėje turėtų būti 4 pjaustymo lentelės: viena - žuviai, antra - žaliai mėsai, trečia - duonai ir ketvirta - likusių produktų pjaustymui.

Žaliai mėsai pjaustyti labiausiai tinka plastikinės lentelės, o termiškai apdorotus produktus geriau pjaustyti ant medinės.

Nors dabar pjaustymo lentelės gaminamos įvairių formų, patyrę virėjai teigia, kad tinkamiausia darbui yra klasikinės formos keturkampė lentelė.

Medinė

Nors medis laikomas viena higieniškiausių medžiagų, viskas priklauso nuo jo rūšies. Pigios, bet, neilgalaikės yra lentelės, pagamintos iš minkštų medžių -beržo ar pušies. Norėdami įsigyti medinę pjaustymo lentelę geriau rinkitės tą, kuri pagaminta iš ąžuolo, bambuko arba buko. Jos yra brangesnės, bet geriau sugeria kvapus ir drėgmę, neatšipina peilio. Pirkdami medinę lentelę atkreipkite dėmesį į tai, ar ji pagaminta iš vientiso medžio ar yra klijuota. Nors ir keista, antrasis variantas yra tinkamesnis.  Klijuota lentelė mažiau deformuosis, todėl tarnaus ilgiau.

Plastikinė

Iš plastiko pagamintas pjaustymo lenteles dažniausiai naudoja restorano virtuvių šefai. Jos yra lengvos, tvirtos ir tarnauja ilgiau nei medinės. Be to, joms neturi įtakos vanduo. Tokias lenteles galima plauti indų plovimo mašinoje.

Visos ankščiau paminėtos savybės yra būdingos tik geros kokybės plastikinėms lentelėms. Tokios paviršius yra šiurkštus, jis neatšipina peilių, nuo jo nenuslysta pjaustomi produktai ir jos turi griovelius skysčiams nubėgti. Pigios ir nekokybiškos plastikinės lentelės labai greitai susipjausto. Įpjovimuose gali likti maisto likučių.

Stiklas

Jeigu jūsų neerzina garsas, kai metalas brūžina stiklą, iš jo pagaminta pjaustymo lentelė skirta kaip tik jums. Stiklas laikomas pačia higieniškiausia medžiaga. Bet tokia lentelė turi ir daug trūkumų - peiliai greičiau atšimpa, o produktai nuslysta nuo stiklinio paviršiaus.

Tiems, kurie nepaisydami trūkumų, vis gi nutars įsigyti būtent tokią pjaustymo lentelę, patariama rinktis tokią, kuri atspari karščiui ir turi gumines kojytes. Tuomet ją galėsite naudoti ne tik produktams pjaustyti, bet ir karštiems puodams pastatyti.

Gairės: pjaustymo lentelė, kaip išsirinkti lentelę, plastikinė pjaustymo lentelė, medinė pjaustymo lentelė, stiklinė pjaustymo lentelė
Komentarai
Aiste (2018-04-22 22:57:40)
Labai geri patarimai!
Tavo komentaras
Vardas:
El. paštas: Nerodamas viešiai
Tavo komentaras apie šį receptą:
Išsiųsti

Panašūs straipsniai

Valgau ir lieknėju
Valgau ir lieknėju
Niekaip negalite suprasti kodėl svarstyklių rodyklė vis kyla aukštyn, nors, atrodo, valgote nedaug? Atidžiau peržvelkime savo dienos meniu ir galbūt šį tą pakeisime. Tai visai nereiškia dietos ar bado p...
Skaityti daugiau
Naudingi kulinariniai patarimai namų šeimininkėms
Naudingi kulinariniai patarimai namų šeimininkėms
Kelios paprastos gudrybės, kurios padės atsiskleisti Jūsų patiekalų skoniui, aromatui ir leis ilgiau išlaikyti šviežius produktus.
Skaityti daugiau
Agurkų sultys - ir grožiui, ir sveikatai
Agurkų sultys - ir grožiui, ir sveikatai
Dabar agurkų ant savo stalo galime turėti kiaurus metus, tad neįsivaizduojame be jų šviežių salotų ir konservų, nors šis vaisius dar yra ir tikras vaistas – kartais net stebuklingas...
Skaityti daugiau
Visi naujausi receptai
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama

© 2010-2018 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - reklama (ETA) tipro.lt