Paieška
Reklama

Daigintų grūdų nauda

2014-05-25 17:05:32
Daigintų grūdų nauda

Daigintus kviečių, rugių, grikių ar žirnių daigus specialistai rekomenduoja ne tik kaip papildomą naudingų medžiagų šaltinį organizmui, bet ir kaip puikų pakaitalą įvairiems vaistinėse perkamiems vitaminams.

Jei organizme trūksta vitaminų B ir E, jų atsargas papildysite rugių, kviečių grūdais ir saulėgrąžų sėklomis. Sudygusiuose grūduose šių vitaminų padidėja tris kartus. Tik nepamirškite, kad juos geriausia valgyti su aliejumi, kuris organizme nesunkiai išsiskaido.

Daiginta soja - didelis kalcio ir geležies šaltinis. Užkerta kelią storosios žarnos vėžiui. Tačiau šio augalo daigų reikėtų atsisakyti tiems, kas serga tulžies pūslės ligomis. Šie daigai sudygsta maždaug per 4 - 5 dienas.

Pipirnė - mažina cukraus kiekį kraujyje ir gerina organizmo medžiagų apykaitą. Ji sudygsta per 6 dienas. Iš pradžių galima valgyti visą sudygusį augalėlį, tačiau jam sutvirtėjus - tik stiebelį su lapeliais.

Ridikėliai - jų daigeliai gerina virškinimą, padeda anemijos kamuojamiems žmonėms. Sudygsta per 3 - 4 dienas.

Kviečiai - mažina cholesterolio kiekį kraujyje, stiprina organizmą. Šie sudygsta per 3 dienas.

Daiginti grūdus galite ir patys namuose. Iš pradžių grūdus, pupeles ar žirnius nuplaukite atvėsintame virintame vandenyje. Tuomet juos suvyniokite į trijų sluoksnių marlę ir, pamerkę truputyje vandens, padėkite šviesioje bei šiltoje vietoje. Atminkite, kad du kartus per dieną juos reikia praplauti virintu vandeniu. Po 3 ar 4 dienų pasirodys daigeliai.

Prieš valgant daigintus grūdus (geriausia, kai daigeliai nedideli - iki 10 mm) reikia perplauti šaltu vandeniu. Daigintus grūdus galima valgyti vienus arba jais gardinti vaisių, daržovių salotas, jogurtą, sriubas (tik nevirti).

Gairės: daiginti grūdai, sveika mityba, daiginta soja, daiginti ridiikėliai, daiginti kviečiai
Tavo komentaras
Vardas:
El. paštas: Nerodamas viešiai
Tavo komentaras apie šį receptą:
Išsiųsti

Panašūs straipsniai

Česnakas
Česnakas
Peršalimo ligos ypatingai puola žiemą ir pavasarį, tada vis dažniau griebiamės česnako - dedame į patiekalus, valgome su duona ar tiesiog gaminame įvairias užpiltines. Kuo jis toks naudingas ir kaip geria...
Skaityti daugiau
Sveikatai pavojingi indai
Sveikatai pavojingi indai
Tai ką valgome yra labai svarbu, bet nemažiau svarbu ir kokius indus naudojame, kur gaminame maistą. Jau senovėje žmonės rinkdavosi indus, pagamintus iš tam tikrų medžiagų.
Skaityti daugiau
Mitybos mitai. Visa tiesa apie badavimą ir maisto derinimą
Mitybos mitai. Visa tiesa apie badavimą ir maisto derinimą
Pagrindiniai sveikos mitybos principai - saikingumas ir įvairovė - skelbia: sveikas maitinimasis toli gražu nėra nuobodus! Patarimų, kaip gyventi ir maitintis sveikai, netrūksta. Tačiau ne visi jie teisin...
Skaityti daugiau
Visi naujausi receptai
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama


© 2010-2019 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - reklama@amdigital.lt