Paieška
Reklama

Pradžia Straipsniai Įdomybės ČIOP ČIOP pristatė naujam sezonui subrandintas naujienas (foto)

ČIOP ČIOP pristatė naujam sezonui subrandintas naujienas (foto)

2014-10-02 18:24:26
ČIOP ČIOP pristatė naujam sezonui subrandintas naujienas (foto)
Dvigubai didesnis studijos plotas, 5 žemynų virtuves atstovaujančių 10-ies virtuvės šefų komanda ir moderniausia šalyje virtuvės įranga – taip auksinio rudens sezoną pasitiko oficialų atidarymą surengusi didžiausia Lietuvoje kulinarinė studija ČIOP ČIOP.
 
Oficialaus atidarymo proga juostelę perkirpo Vilniaus meras Artūras Zuokas, ČIOP  ČIOP komandos atvyko pasveikinti Beata Nicholson, Viktorija Macijauskienė, Jean Claude Edorh ir Aleksandras Pogrebnojus su Monika Račiūnaite bei  įvairių restoranų savininkai ir virtuvės šefai.
 
Antradienio vakarą vykusiam renginiui specialias temines „Auksinio rudens“ vaišes paruošė prancūzas Marc D'Erceville, slovėnas Jure Glumac, lietuvis Jonas Jonušas ir ką tik prie ČIOP ČIOP komandos prisijungęs prestižinę kulinarijos mokyklą „Le Cordon Bleu London“ baigęs ir dvejomis „Michelin“ žvaigždutėmis apdovanotame restorane “Dinner by Heston Blumenthal” spėjęs padirbėti Edvinas Ališauskas (22).
 
Praėjusiais metais Vilniaus Ševčenkos g. loftų kvartale, 90 kv.m studijoje rezidavęs ČIOP ČIOP šį pavasarį pradėjo kurtis viename iš Žvejų g. pastatų, kuriame užima beveik visą pirmąjį aukštą. 200 kv. m patalpose įrengta ir  baras, delikatesų parduotuvėlė, o šiltuoju sezonu veikia terasa.
 
„Kūrėmės ir gražinomės palaipsniui, todėl naujas sezonas – puikus laikas prisistatyti viešai ir pasidalinti spėjusiomis subręsti naujienomis. Beje, nuo mūsų neatsiliko ir Vilniaus savivaldybė, puikiai sutvarkiusi krantinę ir pasirūpinusi automobilių stovėjimo vietomis, kurios itin pravers mūsų svečiams“, – teigė ČIOP ČIOP studijos vadovė Urtė Mikelevičiūtė.
 
 
Pasak jos, studijoje bus rengiamos įvairių šalių kulinarinės sesijos, vyks ne tik privatūs, bet ir visuomeniniai renginiai. Savo renginius ČIOP ČIOP jau organizavo Švedijos, Didžiosios Britanijos bei Latvijos ambasados, vietinio ir užsienio kapitalo, viešojo ir privataus sektoriaus įmonės ir savivaldybė.
 
„Jau kuris laikas plečiame savo paslaugų spektrą ir dirbame ties naujais įdomiais kulinariniais projektais. Iš karto po atidarymo, spalio 3 d., vykstame į kulinarinę kelionę po Gruziją, planuojame startuoti „LNK GO“ projekte, konsultuojame kitus restoranus bei maisto pramonės ar su tuo susijusias įmones”, –  komentavo ČIOP ČIOP savininkas Ronaldas Nagrockis.
 
Šį sezoną norintiems tobulinti kulinarinius sugebėjimus ČIOP ČIOP rengs modernios lietuviškos, prancūziškos, itališkos, britiškos, indiškos, vietnamietiškos, tailandietiškos, marokietiškos, meksikietiškos, perujietiškos, amerikietiškos bei fusion virtuvės kursus. Artimiausiu metu kulinarinė studija planuoja pasiūlyti į namų virtuves dar tik žengiančio maisto gaminimo būdo sous-vide (vakuume) edukacines sesijas.
 
 
Šiam gaminimo būdui pritaikytas buitines orkaites ir vakuumavimo stalčius ČIOP ČIOP turi vienintelė Lietuvoje. Galimybę naudotis moderniausia buitine technika studijai suteikė partnerystė su „Electrolux“ .
„Manome, jog didžiausios Lietuvoje kulinarinės studijos lankytojai turi turėti galimybę ne tik tobulintis pas geriausius virtuvės šefus, bet ir išbandyti karščiausias buitinės technikos inovacijas, kurias nulemia „Electrolux“ patirtis profesionalų rinkoje. Ne veltui mūsų kompanijos technika naudojasi net pusė „Michelin“ žvaigždutėmis įvertintų Europos restoranų“, – sako „Electrolux“ generalinis direktorius Deimantas Kirlys.
 
Naujoje ČIOP ČIOP studijoje Vilniuje gali gaminti net 16 kulinarinių sesijų dalyvių  vienu metu, o renginių metu studija sutalpina net iki 100 žmonių.
 
ČIOP ČIOP kulinarines sesijas vedantys virtuvės šefai:
 
Anna Baranova (Lietuva) – moderni lietuviška virtuvė, Prancūzijos virtuvė, Tailando virtuvė, Italijos virtuvė, Maroko virtuvė, Meksikos ir kitų Pietų Amerikos šalių virtuvės Gyvenimo ir patirties sėmėsi Prancūzijos gastronomijos sostinėje Bordo, daug keliauja ir įkvėpimo semiasi  Azijos ir Pietų Amerikos bei Europos šalyse. 
 
Marc D'Erceville (Prancūzija) -–  moderni lietuviška virtuvė, Prancūzijos virtuvė.  Dirbo “Michelin” žvaigždutėmis pažymėtuose restoranuose Paryžiuje, Bretanėje bei Šveicarijoje, šią  vasarą atidarė naują mėsainių restoraną „Le Buthcer“ (Vilnius), taip pat yra vienas iš maisto turgaus „Open Kitchen“ iniciatorių. 
 
Jonas Jonušas (Lietuva) – Amerikietiškas BBQ, Peru virtuvė, Vietnamo virtuvė, Viduržemio jūros regiono virtuvė. Įkvėpimo semiasi keliaudamas po pasaulį ir skirtingas kultūras – Mongoliją, Peru, Kubą, Tobagą, Kiurasao (Curaçao), Vietnamą, Kretą. 
 
Jure Glumac (Slovėnija) – Fusion virtuvė, Viduržemio jūros regiono virtuvė. Ilgus metus dirbo ir vadovavo restoranui Liublianoje, daug keliavo po pasaulį, į Lietuvą atvyko prieš metus ir sėkmingai įsiliejo į gastronomijos pasaulį. Vienas iš maisto turgaus „Open Kitchen“ iniciatorių.
 
Ronaldas Nagrockis (Lietuva) – europietiška virtuvė, Italijos virtuvė, moderni lietuviška virtuvė. ČIOP ČIOP studijos savininkas, patirties sėmėsi Jamie Oliver restorane, dalyvavo įvairiuose kulinariniuose projektuose ir ne vienerius metus veda VIP renginius.
 
Riccardo Bondini (Italija) – Italijos virtuvė. Dirbo restoranuose Italijoje, Portugalijoje bei Prancūzijoje. Šiuo metu restorano „Cafe Monmartre“ virtuvės šefas. 
 
Tomas Rimvydis (Lietuva) – modernioji lietuviška virtuvė. Restorano „Diverso“ (Kaunas) virtuvės šefas. 
 
Edvinas Ališauskas (Lietuva) – Prancūzijos virtuvė, moderni lietuviška virtuvė). Baigė  Someljė mokyklą, „Le Cordon Bleu London“  bei dirbo “Dinner by Heston Blumenthal” (2 „Michelin“ žvaigždutės), “IDW Esperanza Resort”,
 
Gaspar Fernandes (Indija) – Britų virtuvė, indų virtuvė. Gastronomijos mokėsi Didžiojoje Britanijoje, dirbo garsiuose restoranuose bei 5* viešbučiuose. 
 
Rufus Chua (Singapūras) – Azijos virtuvė. Daug keliavo ir gyveno skirtingose šalyse, jo pagrindinis iššūkis – supažindinti su Azijos virtuvės principais ir išmokyti šios virtuvės patiekalus pasigaminti iš Lietuvoje randamų ingredientų.
 
Renginio nuotraukų galerija!
 
 
Gairės: kulinariniai mokymai, kulinariniai kursai, kitų šalių virtuvė, profesionalūs kulinariniai mokymai, visuomeniniai renginiai
Tavo komentaras
Vardas:
El. paštas: Nerodamas viešiai
Tavo komentaras apie šį receptą:
Išsiųsti

Panašūs straipsniai

Tarptautiniame dizaino konkurse auksu vėl apdovanotas lietuvis
Tarptautiniame dizaino konkurse auksu vėl apdovanotas lietuvis
Kasmet Italijoje vykstančiuose pasauliniuose „A'Design Award and Competition" apdovanojimuose antrus metus iš eilės pakuotės dizaino kategorijoje auksu buvo įvertintas LGDA (Lietuvos grafinio dizaino asoc...
Skaityti daugiau
Druska būtina ar ne?
Druska būtina ar ne?
Druskos, kaip ir kai kurių kitų žmogui būtinų elementų, žmogaus organizmas pats negali nei pasigaminti, nei sukaupti. Visi šie elementai turi būti gaunami su maistu. Žmogaus organizme yra apie 100 gramų n...
Skaityti daugiau
Šefas, skatinantis iš naujo atrasti lietuviškų gėrybių skonius (ir motyvacija kiekvieno jūsų asmeninei karjerai) (interviu)
Šefas, skatinantis iš naujo atrasti lietuviškų gėrybių skonius (ir motyvacija kiekvieno jūsų asmeninei karjerai) (interviu)
Tomas Rimydis, tituluotas vienu geriausių dabartinių Lietuvos šefų – be kruopelės arogancijos, griežtas, bet teisingas, kryptingai siekiantis tikslo, altruistiškas, bet tik...
Skaityti daugiau
Visi naujausi receptai
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama


© 2010-2019 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - reklama@amdigital.lt