Paieška
Reklama

Pradžia Straipsniai Įdomybės Ar sunku tapti vegetaru?

Ar sunku tapti vegetaru?

2012-06-08 16:56:25
Ar sunku tapti vegetaru?

Apie vegetarizmą kalbama nelabai plačiai, nes didžioji mūsų visuomenės dalis yra mėsėdžiai. Mokslas sako, kad vegetarizmas yra ne tik mitybos, bet ir gyvenimo būdas. Žmogus, pradėjęs maitintis tik augalinės kilmės maistu, turi suderinti ir kitus savo gyvenimo poreikius.

Panevėžietis Rimantas B. pasakoja, kad nevalgyti mėsos pradėjo prieš dešimtį metų. Tačiau pradžia buvo labai sunki, nes to ėmėsi nežinodamas, nuo ko reikia pradėti ir kaip nepaslysti. Vegetaru vyriškis tapo ne šiaip sau. Jam buvo diagnozuota sunki liga, ir vyras pats nusprendė išbandyti kitokį gyvenimo būdą. Rimantas ne tik nevalgė mėsos, bet ir pradėjo aktyviau sportuoti: bėgiodavo rytais ir vakarais, mėgino žiemą nerti į ledinį Nevėžio upės vandenį. Tačiau viskas baigėsi ligoninės palata, kur išgulėjo apie du mėnesius. Palengva taisydamasis jis ir ligoninėje atsisakė mėsos patiekalų, pamažu organizmas įprato.

„Labai svarbu, kaip mes valgome, t.y. kaip atliekame tą „ritualą“, apie ką tuo metu galvojame ir t.t. Aš esu įsitikinęs, kad mėsa žmogui tikrai nereikalinga, nes yra labai daug vitaminingo kito maisto, kurį vartojant organizmas palaiko visų medžiagų pusiausvyrą“, – pasakoja vegetaras.

Per visą šį laiką Rimantas B. sako perskaitęs labai daug įvairių knygų apie vegetarizmą, jo filosofiją. Bėgant metams jis taip pat keitėsi kaip asmenybė. Į aplinką, į kai kuriuos procesus jis pradėjo žiūrėti visai kitaip.

„Manau, kad žmogus sukurtas ne tam, kad virstų plėšrūnu, juk gimęs jis maitinasi tik motinos pienu, todėl kam jį pratinti prie mėsos? Daugelio pasaulio vegetarų filosofija aiškina, jog mėsos valgymas susijęs su žudymu, o tai nusikaltimas. Civilizuotame pasaulyje, kad ir mūsų Lietuvoje, intensyviai plėtojama gyvulininkystė. Vardan ko tai daroma? Dėl valgymo. O visi žinome, kad labiausiai klimato atšilimą skatinančios dujos yra metanas, kurio pagrindinis šaltinis – gyvulininkystė“, – aiškina Rimantas B. Pasak jo, vien dėl šios priežasties, t.y. dėl mūsų planetos išlikimo žmonės vis dažniau turėtų rinktis vegetarizmą.

Panevėžietis vegetaras lepina save riešutais, daigintais kviečiais ir kitais organizmui energiją tiekiančiais vaisiais ir daržovėmis. Vyras sako, kad po truputį prie jo gyvenimo būdo pratinasi visa šeima, žmona ir du sūnūs, tačiau pats jų neskatina to daryti, nes, pasak Rimanto, kiekvienas turi pats apsispręsti. Pasak jo, tai nėra lengvas žingsnis.

Vyriškis sako, jog gamtoje yra tiek skanių, vertingų uogų, vaisių, javų ir kitų gėrybių, kad net neverta dairytis į mėsą ar jos produktus. Tačiau žmonėms, kurie apsisprendžia tapti vegetarais, jis pataria iš pradžių labai atidžiai rinktis maisto produktus ir daryti tai pamažu, kad išvengtų daugelio tykančių ligų.

Gairės: sveikata, vegetarizmas
Tavo komentaras
Vardas:
El. paštas: Nerodamas viešiai
Tavo komentaras apie šį receptą:
Išsiųsti

Panašūs straipsniai

Restorano „Stikliai“ naujo meniu pristatymas išskirtinėje vakarienėje (foto)
Restorano „Stikliai“ naujo meniu pristatymas išskirtinėje vakarienėje (foto)
Geras maistas ir netradicinės pramogos vis labiau užvaldo Lietuvą ir tenkina kulinarinių įdomybių mėgėjų poreikius. Jau keleri...
Skaityti daugiau
Gal norėtum pavakarieniauti danguje?
Gal norėtum pavakarieniauti danguje?
Visi norėtų pavakarieniauti prabangiame Abudabio viešbutyje ar užkopus į Laisvės statulą. O gal Jus labiau žavi Eifelio bokštas? Visa tai - vieni juokai!
Skaityti daugiau
Captain Morgan
Captain Morgan
Kapitonas Henry Morganas, vienas drąsiausių bei sėkmingiausių XVII amžiaus Karibų jūros piratas, kurį karalius Čarlzas II, už jo atsidavimą Anglijai, paskyrė Jamaikos gubernatoriumi. Kapitono Morgano dėka...
Skaityti daugiau
Visi naujausi receptai
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama


© 2010-2019 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - reklama (ETA) tipro.lt