Paieška
Reklama

Pradžia Straipsniai Sveika mityba

Sveika mityba

Ledai vasarą? Taip!
Ledai vasarą? Taip!
Ledai - puikus vasaros desertas, kuriam neįmanoma atsispirti kaitrią dieną. Tiesa, saugantiems kūno linijas, vertėtų prisiminti, kad kai kurie ledai - pakankamai kaloringas produktas. Tai - sotus maistas, kuris gali atstoti pietus ar vakarienę.
Salotų įvairovė
Salotų įvairovė
Suteikite žalią šventę sielai, akims ir, žinoma, skrandžiui – gaiviu salotų užkandžiu. Kokias salotas rinktis ir kuo jos skiriasi? Į šiuos klausimus pabandysime atsakyti.
Karštos dienos pusryčiai
Karštos dienos pusryčiai
Pusryčiai būtini - sako dietologai. Tačiau kai už lango didelė kaitra, rodos, net ir menkiausias kąsnis stringa burnoje. Pateikiame kelis sveikų ir lengvų pusryčių variantus.
Bulvės
Bulvės
Bulvės nuo senų laikų vadinamos antrąja lietuvių duona. Šiandien jos bene labiausiai paplitusios daržovės. Bulvėse daugybė baltymų, angliavandenių, karotino, celiuliozės, mineralinių medžiagų, vitaminų K, PP, B1, B2, B6, C, D ir E.
Rūgštinis ir šarminantis maistas
Rūgštinis ir šarminantis maistas
Viena pagrindinių priežasčių, kurios sukelia rūgščių ir šarmų pusiausvyros sutrikimus - netinkama mityba ir maisto produktai. Daug rūgštinių medžiagų turi riebi mėsa, žuvis bei kiaušiniai. Stipriai rūgštinamai veikia dirbtiniai saldikliai, angliarūgštė...
Džiovinti vaisiai - natūralūs papildai
Džiovinti vaisiai - natūralūs papildai
Džiovintuose vaisiuose išlieka ne tik mineralinės druskos, bet ir visi vitaminai, skaidulos, natūralus cukrus. Juos ypač gerai vartoti dėl sudėtyje esančios ląstelienos, kuri labai reikalinga virškinamajam traktui. Džiovinant vaisius išgaruoja vanduo, ...
Česnakas
Česnakas
Peršalimo ligos ypatingai puola žiemą ir pavasarį, tada vis dažniau griebiamės česnako - dedame į patiekalus, valgome su duona ar tiesiog gaminame įvairias užpiltines. Kuo jis toks naudingas ir kaip geriausia jį vartoti?
Produktai be cholesterolio
Produktai be cholesterolio
Kukurūzų dribsniai, miežiai, javainukai, ruginiai dribsniai, avižiniai dribsniai, grikiai, becukriai javainiai, sorų dribsniai ir soros, kukurūzų miltai, kukurūzų spragėsiai, kvietiniai miltai, pupelės, žalieji žirneliai, kaštonai, lazdyno riešutai, li...
  • 1 /
  • 2 /
  • 3 /
  • 4
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama


© 2010-2019 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - reklama (ETA) tipro.lt