Paieška
Reklama

Pradžia Straipsniai Sveika mityba

Sveika mityba

Fluoro nauda dantims – tikrovė ar mitas?
Fluoro nauda dantims – tikrovė ar mitas?
Jau kelis dešimtmečius ėduonies profilaktikai naudojamos tirpiosios fluoro druskos. Mat fluoro jonai kartu su seilėse esančiu kalciu dantų paviršiuje suformuoja rūgščių neįveikiamus kalcio fluorido kristalus, apsaugančius dantis nuo ardomojo rūgščių po...
Stebuklingoji mėta
Stebuklingoji mėta
Tikriausiai kiekvienas gerai pamena kokia skani ir kvapni yra šviežių mėtų arbata. Iš tiesų mėta yra ne tik skani ir aromatinga, bet turi ir begalę gydomųjų savybių. Tad sužinokime kokių negalavimų galime išvengti gerdami šią nuostabią arbatą.
Produktai, greitinantys medžiagų apykaitą
Produktai, greitinantys medžiagų apykaitą
Vienas iš pagrindinių veiksnių, neleidžiančių atsirasti antsvoriui - greita medžiagų apykaita. Vieniems tai - gamtos dovana, kitiems tenka to tik pavydėti. Medžiagų apykaitą pagreitinti galima sportuojant, ją greitina ir tam tikri maisto produktai.
Daigintų grūdų nauda
Daigintų grūdų nauda
Daigintus kviečių, rugių, grikių ar žirnių daigus specialistai rekomenduoja ne tik kaip papildomą naudingų medžiagų
Sveikatos ir grožio šaltinis - agurkų sultys
Sveikatos ir grožio šaltinis - agurkų sultys
Agurkas yra viena pagrindinių daržovių lietuvių mitybos racione. Tačiau ar žinojote, jog nepaprastai naudinga ir sveika gerti agurkų sultis. Agurkų...
Mitai apie mitybą
Mitai apie mitybą
Kartais po sunkių darbų norisi imti šaukštą į rankas ir pavalgius vėl pajutus energijos antplūdį, imtis ne....
Šokoladas -  vaistas kūnui ir sielai
Šokoladas - vaistas kūnui ir sielai
Kokios asociasijos kyla išgirdus žodį šokoladas? Meilė, aistra, džiaugsmas, norai... Ne veltui. Net mokslas įrodė šviesiąją šio produkto pusę mūsų organizmui.
Cinamonas
Cinamonas
Daumuma mėgstame tortus, pyragaičius ir kitus gardumynus, į kurių sudėtį dažnai įeina cinamonas. Tačiau šio prieskonio perdozavimas gali grėsti rimtais sveikatos sutrikimais.
Saldikliai
Saldikliai
Saldiklis - tai medžiaga neturinti cukraus. Ji vartojama maisto produktų pasaldinimui. Taip pat saldikliai maisto gamyboje naudojami ir norint sumažinti patiekalų kaloringumą, kas ypač aktualu turintiems viršsvorio ar sergantiems cukriniu diabetu.
Nešvariausi maisto produktai
Nešvariausi maisto produktai
Tikriausiai retas žmogus pagalvoja, kad visiems įprastų maisto produktų paviršiuose gali slypėti begalė labai pavojingų bakterijų.
  • 1 /
  • 2 /
  • 3 /
  • 4
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama

© 2010-2017 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - reklama (ETA) tipro.lt