Ragauk.lt

Suši su lašiša, agurku ir avokadu

Suši su lašiša, agurku ir avokadu

Paruošimo laikas: Apie 5 min.
Ingredientai Ryžių padažui:
Ingredientai Suši ingredientai:
Ingredientai Pamirkymui:
Gaminimo instrukcija:
  1. Supjaustykite juostelėmis agurką, avokadą ir lašišą.

  2. Išvirkite ryžius 300 ml vandenyje. Jiems užvirus, uždenkite puodą ir virkite 4-5 minutes.

  3. Išjunkite ugnį, nupilkite vandenį ir palikite 10 minučių. Užpilkite druskos, cukraus ir ryžių acto ištirpintu mišiniu (tirpinti kaitroje).

  4. Ryžiams atvėsus, gaminkite suši.

  5. Paimkite lapą jūros dumblių ir paklokite jį ant bambukinio kilimėlio. Nuplaukite rankas šaltu vandeniu ir vientisu sluoksniu išdėliokite virtus ryžius ant dumblių lapo, vis paspausdami, vieną kraštą dumblių palikite neuždengtą, kad jis galėtų apsupti ruloną ir sulipti.

  6. Lapo viduryje juostele sudėkite lašišą, agurką ir avokadą taip, kad susukus juostelės būtų suši viduryje, bet nedaug, kad liktų laisvo dumblių lapo susukus - suši bus tvirtesni.

  7. Bambukinio kilimėlio pagalba viską susukite į ruloną. Dalį dumblių lapo, kuris liko laisvas, patepkite vandeniu, kad ji priliptų.

  8. Aptepkite visą suši vandeniu ir supjaustykite jį į 8 dalis.

  9. Sušis valgykite pavilgius gabalėlį į sojos padažą ir vasabi.