Ragauk.lt

Saldainiai "Širdelės"

Saldainiai "Širdelės"

Paruošimo laikas: Apie 10 min.
Porcijų kiekis: 12
Ingredientai:
Gaminimo instrukcija:
  1. Pirmiausia, saldainių formeles ištepkite riebalais, pavyzdžiui alyvuogių aliejumi. Tada su popieriniu rankšluostėliu juos nuvalykite.

  2. Į puodą ar keptuvę supilkite cukrų, vandenį bei medų. Viską maišykite mentele ir leiskite užvirti.

  3. Jei turite termometrą, pamatuokite temperatūrą. Kai masė pasieks 150 laipsnių - ji jau paruošta tolimesniam naudojimui. Jei specialaus termometro neturite, galite daryti taip: pasiruoškite indelį su šaltu vandeniu, vis lašinkite į jį verdamos masės. Kai masė, įlašinta į vandenį, iš karto sukietės, tuomet puodą jau galite nuimti nuo ugnies.

  4. Nuėmę nuo ugnies turėsite darbuotis labai greitai. Įlašinkite maistinių dažų, atsargiai išmaišykite.

  5. Supilkite į formeles, įdėkite pagaliukus ir užšaldykite šaldymo kameroje.