Ragauk.lt

Lazanija su jautiena

Lazanija su jautiena

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų kiekis: 5
Ingredientai:
Gaminimo instrukcija:
  1. Lazanijos lakštus išvirkite. Pagaminkite įdarą: lydytame svieste apkepant faršą, tarkuotą saliero šaknį, supjaustytą morką ir susmulkintą česnaką. Įpilkite raudono vyno, įberkite druskos ir pipirų. Nuolat maišydami sudėkite pomidorus.
    Margarinu patepkite kepimo skardos dugną ir kraštus. Sluoksniais dėkite: įdarą, bešamelio padažą, virtus lazanijos lakštus ir t.t. Apiberkite "Džiugas" sūriu ir nedideliais sviesto gabalėliais. Kepkite karštoje orkaitėje apie 30 min.

  2. Bešamelio padažas:
    2 valg. šaukštų sviesto
    1 valg. šaukštų miltų
    250 ml pieno arba grietinėlės
    0,5 arb. šaukštelio muskato riešuto
    Druskos, pipirų

    Ant silpnos ugnies ištirpinamas sviestas, suberiami miltai ir pakepinami iki auksinės spalvos. Plona srovele pilamas pienas arba grietinėlė ir pastoviai maišant kaitinama, kol bešamelio padažas sutirštėja. Įberiama druskos, pipirų, tarkuoto muskato riešuto ir išmaišoma. Padažas turi būti vientisas, kremo konsistencijos.