Ragauk.lt

Kiniški karameliniai obuoliukai su sezamais

Kiniški karameliniai obuoliukai su sezamais

Paruošimo laikas: Apie 20 min.
Porcijų kiekis: 4
Ingredientai Tešlai:
Ingredientai Apvoliojimui:
Ingredientai Reikės:
Ingredientai Kepimui:
Gaminimo instrukcija:
  1. Nuluptus oubolius pjaustykite į 4 dalis, išvalykite sėklalizdžius ir perpjaukite dar per pusę. Užpilkite citrinų sulčių ir išmaišykite.

  2. Ruošiama tešla. Miltus išsijokite į dubenį. Įmaišykite kiaušinį ir vandenį, kol tešla įgaus blynelių tešlos konsistenciją. Palikti 15 min. pastovėti, paskui įmaišykite 1 šaukštą aliejaus.

  3. Gruzdintuvėje įkaitinkite aliejų. Obuolių gabaliukus panardinkite į tešlą ir iškart į keptuvę 2-3 min, kol truputį pasikeis jų spalva. Išimkite ir nuvarvinkite.

  4. Pasiruoškite dubenį su šaltu vandeniu.

  5. Keptuvėje įkaitinkite 6 šaukštus žemės riešutų arba kukurūzų aliejaus, jame maišydami ant vidutinės ugnies ištirpinkite cukrų. Kai tik cukrus išsilydys ir šviesiai rusvos spalvos, sudėkite į jį visus obuolių gabalėlius. Užbarstykite sezamų sėklas, išmaišykite, kad visi obuolių apsitrauktų karamele.

  6. Išdėliokite ant lėkštės. Susėdus prie stalo obuolių gabalėlius smeigti pagaliuku, panardinti į vandenį ir valgyti.

  7. Šio recepto paslaptis: obuolius reikia dviems sekundėms įmerkti į ledinį vandenį, kad karamelė sukietėtų.