Ragauk.lt

Blynai su obuoliais

Blynai su obuoliais

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų kiekis: 6
Ingredientai Tešlai:
Gaminimo instrukcija:
  1. Dubenyje mieles ištrinti su 1 arbatiniu šaukšteliu cukraus.

  2. Supilti pieną ir gerai išmaišyti. Pridengti ir šiltai palikti 20 min, kol masė ims burbuliuoti ir kilti.

  3. Kitame dubenyje elektrinių plaktuvu išplakti likusį cukrų su kiaušiniais.

  4. Įmaišyti kiaušinių masę į mieles.

  5. Suberti miltus, vanilinį cukrų, supilti aliejų ir likerį (galima nepilti). Plaktuvu paplakti 1-2 min.

  6. Įmaišyti rūgščius obuolius (šiame recepte netinka saldūs), nuluptus ir supjaustytus nedideliais kubeliais, pridengti ir šiltai „pakildinti tešlą“ apie 45 min.

  7. Keptuvėje įkaitinti aliejų. Kepti blynus ant vidutinės ugnies, kad jie spėtų pakilti, bet nesudegtų. Kepti, kol gražiai pagels, apversti ir pabaigti kepti.

  8. Iškepusius pabarstyti cukraus pudra ir iškart patiekti.