Paieška
Reklama

Žemės riešutų sausainiai

  • 5.0 5 1
1 įvertinimas | 0
Paruošimo laikas:
Porcijų kiekis: 6
Tešlai:
  • Žemės riešutai , 100 gr.;
  • Kvietiniai miltai , 350 gr.;
  • Kepimo milteliai , 1 a.š.;
  • Cukrus , 75 gr.;
  • Rudasis cukrus , 75 gr.;
  • Kiaušiniai , 2 vnt.;
  • Pienas , 4 v.š.;
  • Augalinis aliejus , 100 ml;
Reikės:
  • Cukraus pudra , 1 v.š.;
Gaminimo instrukcija:
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 150° C temperatūros.
  2. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, baltuoju ir ruduoju cukrumi, įmaišykite išplaktus kiaušinius, pieną ir aliejų.
  3. Į tešlą suberkite sumaltus riešutus ir rankomis išminkykite, kol gausis vientisas tešlos gumulas.
  4. Iš tešlos suformuokite nedidelius rutuliukus.
  5. Tešlos rutuliukus sudėkite ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi.
  6. Pirštais kiekvieną tešlos rutuliuką paspauskite, kad įgautų formą, panašesnę į sausainių (plokštesnę).
  7. Kepkite 20-25 minutes.
  8. Dar karštus sausainius apibarstykite cukraus pudra.
  9. Leiskite pravėsti. Galite patiekti su stikline pieno.
  10. Skanaus!
Receptą atsiuntė Simona
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama


© 2010-2019 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - reklama@amdigital.lt