Paieška
Reklama

Žąsis, kepta su obuoliais

  • 3.2 5 5
5 įvertinimai | 0
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų kiekis: 8
Įdarui:
  • Obuoliai , 4 vnt.;
Marinatui:
  • Druska , 1 sauj.;
  • Rozmarinai, šakelės , 4 vnt.;
  • Juodieji pipirai, malti , 1 a.š.;
  • Kadagio uogos , 5 vnt.;
  • Obuolių sultys , 1 l;
Reikės:
  • Žąsis , 3 kg;
Gaminimo instrukcija:
  1. Žąsį nuplaukite šaltu vandeniu ir nusausinkite.
  2. Įtrinkite druska, pipirais, apdėkite kadagio uogomis ir rozmarino šakelėmis.
  3. Žąsį įdėkite į puodą ir užpilkite obuolių sultimis.
  4. Palikite pasimarinuoti šaldytuve 1 parai.
  5. Po to į žąsį pridėkite obuolių (galima obuolius supjaustyti skiltelėmis arba įpjauti ir sudėti nepjaustytus).
  6. Uždėkite žąsį ant kepimo skardos ir kepkite 180-190 laipsnių orkaitėje apie 2 valandas. Kad žąsis nebūtų labai sausa, galima kepti „rankovėje“, tuomet prieš baigiant kepti (prieš 20 min.) rankovę prakirpkite ir leiskite žąsiai apskrusti.
Receptą atsiuntė Nijolė
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama


© 2010-2019 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - reklama (ETA) tipro.lt