Paieška
Reklama

Žanetos "Napoleonas"

  • 4.6 5 8
8 įvertinimai | 0
Kategorijos: Tortų receptai, Kepiniai
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų kiekis: 10
Ingredientai:
  • Margarinas , 800 gr.;
  • Kvietiniai miltai , 800 gr.;
  • Kiaušiniai , 10 vnt.;
  • Cukrus , 1 stikl.;
  • Grietinė , 1 stikl.;
  • Vanilinas , 1 pak.;
  • Cukraus pudra , 80 gr.;
  • Druska , 1 žiups.;
Gaminimo instrukcija:
  1. Pagaminame lakštus. Pirmiausia į visus miltus sudėkite 400 g supjaustyto margarino ir kapokite peiliu, kol margarinas apsivels miltais ir pasidarys trupiniukai.
  2. Supilkite grietinę, įmuškite vieną kiaušinį, įdėkite druskos ir viską išminkykite iki vientisos masės. Tešla turi nelipti prie rankų.
  3. Dėkite tešlą į maišiuką ir vieną parą palikite šaldytuve. Kitą dieną tešlą padalinkite į 16 - 20 vienodų gabaliukų. Kočiokite ant miltais pabarstyto stalo tik pasistenkite kuo ploniau. Lakštai turi būti beveik permatomi.
  4. Dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, gerai subadykite šakute, kad kepant nesusidarytų pūslelės. Kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 5 minutes kiekvieną lakštą atskirai.
  5. Ant karšto lakšto dėkite pasirinktą lėkštę ir apipjaustykite kraštus. Galiukus veliau reikės sumalti ir panaudoti tortui puošti. Iškepus visus lakštus, palikti gerai atvėsti.
  6. Gaminame kremą. 9 kiaušinius gerai išplakite pasirinktame puode. Patogiausia yra naudoti mikserį. Puodą su kiaušiniais įstatykite į kitą puodą su vandeniu. Jį turime užvirinti tam, kad valgant pyragą niekas neapsinuodytų žaliais kiaušiniais.
  7. Supilkite cukrų ir plakite, ko masė pradės putoti. Kremas turi būti šiltas, bet ne karštas. Viskas turi vykti apie pusvalandį.
  8. Tuomet išsukite likusią 400 g margarino dalį su 80 g miltelinio cukraus ir vanilino milteliais. Supilkite į kiaušinių masę ir išplakite kremą.
  9. Atėjo laikas sluokniuoti tortą. Dėkite lakštą, ant jo tepkite kremą. Tai kartokite tol, kol paisbaigs iškepti lakštai. Kremo sluoksnis turi būti viršutinis. Jis taip pat bus naudojamas torto kraštams. Tik lakštų nespauskite.
  10. Pabarstykite tortą sumaltais trupiniais ir palikite nakčiai šaldytuve.
  11. Kitą dieną tortu jau galima vaišinti artimuosius!
Receptą atsiuntė Žaneta
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama


© 2010-2019 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - reklama@amdigital.lt