Paieška
Reklama

Vyšnių pyragas „Valentinas“

  • 4.3 5 3
3 įvertinimai | 0
Kategorijos: Pyragų receptai, Kepiniai
Paruošimo laikas:
Porcijų kiekis: 6
Įdarui:
  • Vyšnios , 1 kg;
  • Cukrus , 1 stikl.;
  • Kukurūzų krakmolas , 3 v.š.;
  • Vanilės ekstraktas , 1 a.š.;
  • Cinamonas , 0,5 a.š.;
Tešlai:
  • Kvietiniai miltai , 2,5 stikl.;
  • Sviestas, nesūdytas , 100 gr.;
  • Druska , 1 a.š.;
  • Cukrus , 1 a.š.;
  • Vanduo , 100 ml;
Aptepimui:
  • Citrinos sultys , 2 v.š.;
  • Kiaušiniai , 1 vnt.;
Gaminimo instrukcija:
  1. Kvietinius miltus sumaišykite su druska ir cukrumi. Įmaišykite vandenį ir minkštą sviestą. Tešlą rankomis išminkykite. Palaikykite 45 minutes šaldytuve ir padalinkite į dvi dalis. Vieną dalį iškočiokite ir įtieskite į kepimo formą, o kitą dalį iškočiokite labai plonai, kiek tik įmanoma ir išspauskite širdelės formos sausainius (jų man gavosi apie 45 vienetai).
  2. Turėjau šaldytų vyšnių be kauliukų, tad jas išmaišiau su cukrumi, vanile, cinamonu ir kukurūzų krakmolu. Supyliau įdarą į kepimo formą ant įtiestos tešlos.
  3. Kiaušinį išplakiau su citrinos sultimis ir įmaišiau 1 šaukštą cukraus, bet cukraus galima ir neberti, priklauso nuo skonio. :)
  4. Ant vyšnių įdaro išdėliojau širdelės formos tešlos sausainukus. Ištepiau pyragą kiaušinių plakiniu.
  5. Pašoviau į 200 laipsnių pagal Celsijų orkaitę 45 minutėms, kol gražiai pagelto. :)
Receptą atsiuntė Remigija
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama


© 2010-2019 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - reklama@amdigital.lt