Paieška
Reklama

Vyninė jautiena su ant grotelėmis paruošta polenta (patiekiama su brusketa)

  • 0 0 0
2 įvertinimai | 0
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų kiekis: 4
Ingredientai:
  • Jautiena (nugarinė) , 400 gr.;
  • Česnakai , 2 sauj.;
  • Petražolės, smulkintos, šviežios , 1 v.š.;
  • Rozmarinas, smulkintas, šviežias , 1 v.š.;
  • Vynas, , 200 ml;
  • Lauro lapai , 2 vnt.;
  • Sviestas , 200 gr.;
  • Druska , 1 žiups.;
  • Juodieji pipirai ;
  • Čiabata ;
  • Kukurūzų dribsniai (polenta) ;
  • Parmezano sūris ;
  • Aliejus ;
Gaminimo instrukcija:
  1. Sutrinti česnakus, pipirus bei žalumynus. Jautieną įtrinti mišiniu, įdėti į polietileninį maišelį, užpilti vynu, įkišti laurų lapelius, užrišti ir palikti i 1 - 2 valandoms kambario temperatūroje. Išsimarinavusią mėsą nusausinti ir kepti 180°C temperatūroje uždengus su folija 30 minučių. Po to dar 15 -20 minučių kepti atidengus, kol mėsa apskrus.
  2. Į užvirusį vandenį palengva pilti kukurūzų dribsnius ir maišyti, kol sutirštės. Tada sudėti sviestą, parmezaną, rozmariną bei prieskonius. Išjungti ugnį ir dar viską gerai išmaišyti.
  3. Supjaustyti čiabatą vieno centimetro riekelėmis, apšlakstyti aliejumi,pabarstyti druska, pipirais ir išspausti česnako skilteles. Kepti orkaitėje, grilio rėžimu, kol mėsa apskrus. Dar karštą duoną užbarstyti tarkuotu parmezanu, kad sūris išsilydytų. Patiekalą patiekti duonai atvėsus.

    Skanaus!
Čiop Čiop
Tavo komentaras
Vardas:
El. paštas: Nerodomas viešai
Tavo komentaras apie šį receptą:
Išsiųsti
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama


© 2010-2019 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - reklama@amdigital.lt