Paieška
Reklama

Vištiena dižono garstyčių padaže su troškintais žirneliais ir bulvių koše

  • 5.0 5 1
1 įvertinimas | 0
Paruošimo laikas:
Porcijų kiekis: 4
Ingredientai:
  • Vištiena (kulšelės, krūtinėlė, ketvirčiai) , 4 vnt.;
  • Grietinėlė , 200 ml;
  • Sultinys , 200 ml;
  • Dižono garstyčios , 2 stikl.;
  • Sviestas, kambario temp. , 2 v.š.;
  • Kietasis sūris , 100 gr.;
  • Žalieji žirneliai (šaldyti arba švieži) , 300 gr.;
  • Šalotinis svogūnas , 1 vnt.;
  • Salotų lapai , 4 vnt.;
  • Petražolės, šviežios , 1 pund.;
  • Sviestas , 100 gr.;
  • Bulvės, šviežios , 600 gr.;
  • Pienas , 100 ml;
  • Muskato riešutas, maltas , 1 žiups.;
  • Pipirai, baltieji ;
  • Druska ;
Gaminimo instrukcija:
  1. Sutrinti garstyčias su 2 šaukštais sviesto. Gautą marinatą sumaišyti su vištiena ir padėti marinuotis valandai į šaldytuvą.
  2. Sudėti vištieną kartu su sviesto ir garstyčių marinatu į įkaitintą keptuvę. Kepti iš abiejų pusių po 3 minutes, kol gražiai apskrus. Pabarstyti vištieną druska, pipirais ir supilti sultinį. Sultiniui užvirus, sumažinti liepsną ir troškinti vištieną 30 minčių (krūtinėlei pakanka 15 minučių).
  3. Apversti vištieną ir supilti grietinėlę. Palaukti kol grietinėlė užvirs ir troškinti uždengus dar 10-15 minučių. Vištieną kartu su padažu perdėti į kepimo formą arba gilią skardą, apibarstyti sūriu ir kepti iki 220°C temp. įkaitintoje orkaitėje 5 - 10 minučių, kol sūris visiškai išsilydis.
  4. Sviestą išlydyti keptuvėje ar puode, nuimti baltą putelę ir palaikyti sviestą ant ugnies dar 1 minutę, kol taps sodresnės spalvos ir pradės kvepėti riešutais bei karamele. Perkošti sviestą per sietelį.
  5. Bulves gerai nuplauti, padalinti į keturias dalis ir virti pasūdytame vandenyje 30 minučių (bulves naudoti su lupenomis). Nukošus, sutrinti košės trintuvu, supilti pašildytą pieną, 2/3 perkošto sviesto, muskato riešuto, druskos, pipirų ir dar kartą viską sutrinti.
  6. Šalotinį svogūną supjaustyti smulkiais kubeliais. Įkaitinti keptuvėje likusį filtruotą sviestą, pakepinti svogūno kubelius 3 minutes, sudėti žirnelius,pabarstytii druska ir pipirais bei smulkintais petražolių lapeliais.
    Viską gerai išmaišyti. Ant žirnelių sudėti salotų lapus taip, kad padengtų visą keptuvės plotį. Uždengti dangčiu ir troškinti 20 minučių.
  7. Vištos blauzdeles (ketvirčius, kulšeles ar krūtinėlę) patiekti su garstyčių padažu, bulvių koše, žaliais žirneliais ir suvyniotais į vamzdelius salotų lapais.

    Skanaus
Čiop Čiop
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama


© 2010-2019 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - reklama@amdigital.lt