Paieška
Reklama

Vištiena aštrių patiekalų mėgėjams

  • 5.0 5 1
2 įvertinimai | 0
Paruošimo laikas:
Porcijų kiekis: 4
Padažui:
  • Ryžių actas , 3 v.š.;
  • Rudasis cukrus , 2 v.š.;
  • Pomidorų padažas , 2 v.š.;
  • Alyvuogių aliejus , 2 v.š.;
  • Baltas vynas , 2 v.š.;
  • Sojos padažas , 1 v.š.;
  • Čili pasta , 1 v.š.;
  • Sezamų aliejus , 1 v.š.;
  • Česnakai , 4 skilt.;
Marinatui:
  • Sojos padažas , 1 v.š.;
  • Baltas vynas , 1 v.š.;
  • Rudasis cukrus , 1 v.š.;
  • Svogūnų laiškai , 2 vnt.;
Vištienai:
  • Vištienos krūtinėlės filė , 500 gr.;
  • Cukinija , 2 vnt.;
  • Raudona paprika , 1 vnt.;
  • Jelapenai , 1 vnt.;
  • Žemės riešutai , 1 sauj.;
  • Ryžiai , 3 stikl.;
  • Vištienos sultinys , 0,5 stikl.;
  • Svogūnų laiškai , 0,2 stikl.;
  • Vanduo , 2 v.š.;
  • Krakmolas , 1 v.š.;
  • Pipirai , 1 žiups.;
Gaminimo instrukcija:
  1. Supjaustykite vištieną kubeliais ir sumaišykite su marinatui skirtais produktais. Palikite vienai valandai šaldytuve.
  2. Supjaustykite cukiniją taip, kaip pavaizduota - iš pradžių per pusę, tuomet trikampėliais.
  3. Taip pat supjaustykite ir papriką.
  4. Supjaustykite jelapeną kartu su sėklomis.
  5. Sumaišykite padažą.
  6. Išmaišykite krakmolą su 2 šaukštais vandens (vandens gali būti ir daugiau).
  7. Įkaitinkite aliejų, o jam įkaitus, į keptuvę sudėkite vištieną. Maišydami kepkite vištieną, kol gražiai parus. Tai turėtų užtrukti apie 3 minutes.
  8. Sudėkite daržoves. Kepkite 2 minutes. Visa tai darykite ant didelės ugnies.
  9. Supilkite vištienos sultinį. Jam užvirus, supilkite paruoštą padažą.
  10. Kepkite tol, kol daržovės suminkštės.
  11. Joms suminkštėjus, supilkite krakmolą. Visą laiką maišykite, nes jis greitai tirštės. Turėtų užtekti vienos minutės.
  12. Sudėkite sūdytus kepintus žemės riešutus, smulkintus svogūnų laiškus.
  13. Tiekite su virtais ryžiais. Ir nebijokite eksperimentuoti! :)
Receptą atsiuntė Simona
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama

© 2010-2018 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - reklama (ETA) tipro.lt