Paieška
Reklama

Varškėtukai

  • 5.0 5 1
4 įvertinimai | 1
Paruošimo laikas:
Porcijų kiekis: 4
Ingredientai:
  • Varškė , 400 gr.;
  • Miltai , 190 gr.;
  • Kiaušiniai , 2 vnt.;
  • Cukrus , 4 v.š.;
  • Kepimo soda , 2 a.š.;
  • Vanilinis cukrus , 1 a.š.;
  • Citrinos sultys , 1 a.š.;
  • Druska , 1 žiups.;
Gaminimo instrukcija:
  1. Į vieną indą sudedame varškę, cukrų, vanilinį cukrų, druską ir įmušame kiaušinius. Masę gerai sutriname šakute. Sodą užpilame citrinos sultimis, išmaišome, ir supilame į tešlą, gerai išmaišome.
  2. Į tešlą pamažu įmaišome 160 g miltų (likusius 30 g sunaudosime tešlos kočiojimui), kai tešla nesimaišo šaukštu, minkome rankomis. Tešla turi būti lipni, bet jei tešla labai limpa prie rankų tuomet įdėkite truputį daugiau miltų.
  3. Stalviršį pabarstome miltais, imame po gabalėlį tešlos ir kočiojame ~1-1,5 cm storio lakštą, iš jo išspaudžiame norimo dydžio apskritimus su stikline. Varškėčius dedame ant miltuoto paviršiaus.
  4. Keptuvėje įkaitiname aliejų ant vidutinės ugnies, dedame po 4-5 varškėčius į keptuvę (priklausomai nuo keptuvės dydžio ir kokio dydžio varškėčiai). Kepame varškėčius iš abiejų pusių, ant šiek tiek silpnesnės ugnies, kol gražiai apskrunda. Iškeptus dedame ant popierinio rankšluosčio. Taip iškepame visus varškėčius. Patiekiame su mėgstama uogiene ir grietine.
Receptą atsiuntė Reda
Komentarai
kaimietis jonas (2017-11-10 16:57:07)
skanus varsketukeliai valgiau su pomidoru padazu
Tavo komentaras
Vardas:
El. paštas: Nerodomas viešai
Tavo komentaras apie šį receptą:
Išsiųsti

Panašūs receptai

Daugiau receptų
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama


© 2010-2019 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - reklama@amdigital.lt