Paieška
Reklama

Varškės keksas

  • 0 0 0
1 įvertinimas | 0
Kategorijos: Keksų receptai, Kepiniai
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų kiekis: 15
Reikės:
  • Miltai , 500 gr.;
  • Sviestas , 320 gr.;
  • Varškė, liesa , 250 gr.;
  • Razinos , 200 gr.;
  • Cukrus , 200 gr.;
  • Cukatos , 100 gr.;
  • Migdolai, malti , 100 gr.;
  • Romas , 50 ml;
  • Kiaušiniai , 2 vnt.;
  • Kepimo milteliai , 1 a.š.;
  • Kardamonas, maltas , 1 a.š.;
  • Citrinos žievelė , 0,5 a.š.;
Gaminimo instrukcija:
  1. Vaisių cukatus sumaišyti su migdolais, razinomis ir romu. Palikti 30 min. pastovėti.
  2. Varškę ištrinti su cukrumi, 170 g sviesto ir kiaušiniais. Po to sudėti migdolų ir razinų mišinį, tarkuotą citrinos žievelę, miltus, kepimo miltelius bei kardamoną ir viską gerai išminkyti.
  3. Suformuoti norimą kepinio formą ir dėti ant skardos išklotos kepimo popieriumi.
  4. Kepti iš anksto iki 180° C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 1 val.
  5. Praėjus 20 min. nuo kepimo pradžios, kepinio vidurį išilgai įpjauti, apipilti trupučiu tirpinto sviesto ir kepti toliau.
  6. Keksui iškepus aptepti jį likusiu tirpintu sviestu ir apibarstyti cukraus pudrą. Palaukti, kol keksas visiškai atauš ir patiekti. Skanaus!
Receptą atsiuntė Benas
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama


© 2010-2019 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - reklama@amdigital.lt