Paieška
Reklama

Trinta sūrio sriuba su daržovėmis ir lavašo traškučiais

  • 5.0 5 1
2 įvertinimai | 0
Paruošimo laikas:
Porcijų kiekis: 4
Ingredientai:
  • Svogūnai , 2 vnt.;
  • Miltai , 2,5 v.š.;
  • Saliero šaknis, lupta , 100 gr.;
  • Sviestas 82% , 2 v.š.;
  • Vanduo , 1,5 l;
  • Bulvės, vidutinio dydžio , 3 vnt.;
  • Fermentinis sūris , 300 gr.;
  • Alyvuogių aliejus , 4 v.š.;
  • Petražolės , 1 pund.;
  • Druska , 1 žiups.;
  • Lavašas, plonas , 2 vnt.;
  • Grietinė , 200 gr.;
  • Kiaušiniai , 1 vnt.;
  • Česnakai , 1 skilt.;
  • Druska , 1 žiups.;
  • Malti kvapieji pipirai , 1 žiups.;
Gaminimo instrukcija:
  1. Virti sriubą:
    Stambiai supjaustyti svogūną, bulves ir salierą.
  2. Plačiame giliame puode 2 minutes daržoves apkepinti alyvuogių aliejuje.
  3. Atskirai užvirinti vandenį ir supilti jį karštą į puodą su daržovėmis.
    Užvirinti, nugriebti putas ir labai sumažinti ugnį.
    Virti apie 30 minučių.
  4. Blenderiu arba virtuviniu kombainu suplakti sriubą iki piurė būsenos, sudėti tarkuotą sūrį, druską.
    Vėl užvirinti ir nuimti nuo ugnies.
  5. Smulkiai supjaustyti petražoles ir papuošti jomis sriubą.
    Laikyti sriubą šiltai.
  6. Gaminti lavašo traškučius:
    Gerai išplakti kiaušinį.
    Pridėti grietinės, druskos, išspausto česnako, pipirų ir gerai išmaišyti.
  7. Gautu mišiniu ištepti visą lavašo paviršių.
  8. Lavašą supjaustyti dideliais trikampiais.
  9. Įkaitinti orkaitę iki 180 C.
    Į išklotą kepimo popieriumi skardą sudėti lavašą, aptepta puse į viršų.
  10. Kepti 10 - 15 minučių, kol gražiai paskrus.
Receptą atsiuntė Alma
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama


© 2010-2019 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - reklama@amdigital.lt