Paieška
Reklama

Traškūs sausainiai šventėms

  • 3.5 5 2
2 įvertinimai | 0
Paruošimo laikas:
Porcijų kiekis: 20
Tešlai:
  • Sviestas, nesūdytas , 150 gr.;
  • Rudasis cukrus , 180 gr.;
  • Kepimo milteliai , 1 a.š.;
  • Kiaušiniai , 2 vnt.;
  • Kiaušinio tryniai , 2 vnt.;
  • Prieskoniai , 1 v.š.;
  • Kvietiniai miltai , 400 gr.;
  • Druska , 0,5 a.š.;
Gaminimo instrukcija:
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros pagal Celsijų.
  2. Kambario temperatūros (minkštą sviestą) ištrinkite su cukrumi ir druska.
  3. Įmuškite kiaušinius ir trynius ir gerai išmaišykite. Kiaušinius sudėkite po vieną. Kai įmaišote į masę tik tada muškite kitą.
  4. Įmaišykite kepimo miltelius ir prieskonių mišinį. Prieskoniai: cinamonas, kardamonas, gvazdikėliai, imbieras, cinamonas ir muskatas.
  5. Berkite miltus ir palengva maišykite. Kai tešla nebesimaišo su šaukštu, suberkite likusius miltus ir išminkykite tešlą.
  6. Iškočiokite tešlą ant cukrumi pabarstyto stalo.
  7. Tešlą iškočiokite iki 3-4 mm storio.
  8. Išpjaustykite įvairių formų sausainius: eglutė, dovanų kojinė, žvaigždė ir t.t.
  9. Kepkite sausainius apie 8 minutes.
  10. Atvėsusius sausainius pagyvinkite maistiniais dažais - suteikite jiems daugiau žavumo. :)
Receptą atsiuntė Jorė
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama


© 2010-2019 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - reklama@amdigital.lt