Paieška
Reklama

Trapus pyragas su obuoliais ir cinamonu

  • 4.1 5 19
19 įvertinimų | 6
Kategorijos: Pyragų receptai, Kepiniai
Paruošimo laikas:
Porcijų kiekis: 10
Įdarui:
  • Cinamonas , 1 v.š.;
  • Obuoliai , 1 kg;
  • Graikiniai riešutai , 1 sauj.;
  • Razinos , 1 sauj.;
Tešlai:
  • Miltai , 1,3 stikl.;
  • Manų kruopos , 1,3 stikl.;
  • Cukrus , 1 stikl.;
  • Kepimo milteliai , 1 v.š.;
Padengimui:
  • Sviestas , 200 gr.;
Gaminimo instrukcija:
  1. Pasiruoškite obuolius. Juos nulupkite, sutarkuokite ir apšlakstykite citrinos sultimis, kad neprarastų spalvos.
  2. Susmulkinkite riešutus ir razinas. Juos sumaišykite su obuoliais.
  3. Kitame dubenyje sumaišykite, miltus, cukrų, manus ir kepimo miltelius.
  4. Pyragas sluoksniuojamas taip: trečdalis tešlos dedamas į paruoštą skardą, tada dedama trečdalis obuolių masės, vėl tešlos, tada antrą kartą obuolių masės. Viskas dedama gražiai paskirstant per visą skardą. Dedamas trečias sluoksnis tešlos bei obuolių. Kiekvienas obuolių sluoksnis apibarstomas cinamonu.
  5. Galiausiai užtarkuojamas sviestas ant obuolių paskutinio sluoksnio.
  6. Kepti apie 45 minutes orkaitėje įkaitintoje iki 180 C laispnių.
Receptą atsiuntė Laura
Komentarai
Lapė Snapė (2011-05-03 10:12:24)
Koks pyrago trapumas - wow!!! Ir kiaušinių nereikia. Liuks :) Išties - su ledais būtų pats tas!
P.S.O kam lieka sausos tešlos, tai gal tiesiog per storą sluoksnį dedate?
Mėgėja (2011-05-03 10:12:24)
sviestą reikia ištrinti su biriais produktais tarp delnų kol gausis purus mišinys ir tik tada sloksniuoti.viršuje turėtų būti sausas sluoksnis
Mėgėja (2011-05-03 10:12:24)
sviestą reikia ištrinti su biriais produktais tarp delnų kol gausis purus mišinys ir tik tada sloksniuoti.viršuje turėtų būti sausas sluoksnis
Simona (2011-05-03 10:12:24)
As darau tik 3 sluoksniu, viduryje obuoliai. Nuostabus pyragas! Ir toks paprastas. Karstas su vaniliniais ledais nepamirstamas!!!
Jolanta (2011-05-03 10:12:24)
Sviesto naudojau kur kas daugiau, dejau ant kiekvieno obuoliu sluoksnio, ir wiswien liko sausos teslos.. Dar butinai reikia sviesto ant pacios kepimo formos, tik tada bert miltu misini.
valgytoja (2011-05-03 10:12:24)
Kepiau neseniai pagal si recepta, gavosi labai neskanus...tie manai taip ir liko sausi apacioje su kepimo milteliais..skonis be rysio, nemoku apsakyti net...tai vienas labiausiai nevykusiu receptu, manau..nes kiek gaminu pagal internete rastus receptus, r
Tavo komentaras
Vardas:
El. paštas: Nerodomas viešai
Tavo komentaras apie šį receptą:
Išsiųsti

Panašūs receptai

Daugiau receptų
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama

© 2010-2017 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - reklama (ETA) tipro.lt