Paieška
Reklama

Tortas su kakava, šokoladu ir bruknėmis

  • 3.5 5 2
2 įvertinimai | 0
Paruošimo laikas:
Porcijų kiekis: 10
Papuošimui:
  • Juodasis šokoladas , 75 gr.;
  • Vanduo , 50 ml;
  • kakavos milteliai , 20 gr.;
  • Cukraus pudra , 100 gr.;
  • Cukruotos uogos , 20 vnt.;
Reikės:
  • Kiaušiniai , 6 vnt.;
  • Cukrus , 200 gr.;
  • Miltai , 100 gr.;
  • kakavos milteliai , 1 v.š.;
  • Kepimo milteliai , 1 a.š.;
  • Druska ;
  • Brendis , 4 v.š.;
Aptepimui:
  • Grietinėlė, 35 proc. riebumo , 400 gr.;
  • grietinėlės standiklis , 1 pak.;
  • Cukrus , 1 v.š.;
  • Bruknių džemas , 200 gr.;
Gaminimo instrukcija:
  1. Kiaušinių baltymus ir trynius atskirti. Trynius su cukrumi išsukti iki purumo.
  2. Miltus išmaišyti su kakava bei kepimo milteliais ir nuolat maišant suberti į trynius.
  3. Baltymus su žiupsneliu druskos išplakti iki standumo ir atsargiai išmaišyti su tryniais.
  4. Tešlą sukrėsti į riebalais išteptą formą. Kepti iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.
  5. Iškepusį biskvitą valandą ar ilgiau aušinti, tada perpjauti pusiau ir pašlakstyti brendžiu.
  6. Grietinėlę kartu su standikliu išplakti šluotele.
  7. Vieną biskvito skritulį aptepti bruknių džemu, paskui storai - plakta grietinėle ir uždėti kitą skritulį.
  8. Torto viršų ir šonus aptepti likusia plakta grietinėle.
  9. Šokoladą ištirpinti inde, įstatytame į kitą indą su karštu vandeniu.
  10. Įpilti 50 ml vandens, suberti kakavos miltelius, cukraus pudrą ir išmaišyti. Masę užpilti ant torto viršaus.
  11. Papuošti cukruotomis uogomis.
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama


© 2010-2019 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - reklama@amdigital.lt