Paieška
Reklama

Tortas "Napoleonas"

  • 4.2 5 5
5 įvertinimai | 0
Kategorijos: Tortų receptai, Kepiniai
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų kiekis: 8
Tešlai:
  • Miltai , 700 gr.;
  • Grietinė , 4 v.š.;
  • Sviestas , 500 gr.;
  • Druska , 0,5 a.š.;
  • Kiaušiniai , 2 vnt.;
Kremui:
  • Sviestas , 500 gr.;
  • Miltai , 120 gr.;
  • Cukrus , 300 gr.;
  • Pienas , 1 stikl.;
  • Kiaušinio tyniai , 2 vnt.;
  • Citrina , 0,5 vnt.;
  • Vanilinis cukrus , 2 v.š.;
  • Aviečių uogienė , 4 v.š.;
Gaminimo instrukcija:
  1. Iš tešlai skirtų produktų išminkyti, tiksliai kapoti tešlą, kol tešloje neliks sausų miltų.
  2. Po to padalinti tešlą į keturias dalis ir kočioti papločius.
  3. Tešlą įdėti į vandeniu sudrėkintą skardą, išbadyti šakute ir kepti 175 0C temperatūroje. Papločius kepti kiekvieną atskirai ant kepimo popieriaus.
  4. Kremui skirtą sviestą puodelyje užvirinti, supilti miltus ir pakaitinti, kol jie pagels.
  5. Atskirai užvirinti pieną su cukrumi, supilti į sviestą su miltais, smarkiai maišant dar kiek pakaitinti ir nukelti nuo ugnies, mediniu šaukštu sukant masę.
  6. Atšaldyti, po to įmušti kiaušinio trynius ir sukti, sudėti vanilinį cukrų, pilti citrinos sultis. Kremu pertepti atvėsusius tris papločius. Vieną paplotį pertepti aviečių uogiene. Papločius dėti vieną ant kito, šiek tiek paspaudžiant. Viršutinis sluoksnis turi būti su kremu.
  7. Taip pat kremu aptepti torto šonus. Puošti galima labai įvairiai. Aš puošiau lietuviškų sausainių trupiniais ir spalvotomis kokoso drožlėmis. Tortą laikyti bent kelias valandas šaldytuve. Skanaus :)
Receptą atsiuntė Raminta
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama


© 2010-2019 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - reklama@amdigital.lt