Paieška
Reklama

Tortas „Braškių sapnas“

  • 4.7 5 12
12 įvertinimų | 3
Kategorijos: Tortų receptai, Kepiniai
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų kiekis: 12
Įdarui:
  • Pienas , 0,5 l;
  • Cukrus , 75 gr.;
  • Vaniliniai pudingo milteliai , 1 pak.;
  • Sviestas , 150 gr.;
  • Raudonųjų serbentų drebučiai , 1,5 v.š.;
  • Šokoladinis glajus , 200 gr.;
Tešlai:
  • Kiaušiniai , 2 vnt.;
  • Cukrus , 100 gr.;
  • Vanilinis cukrus , 0,5 pak.;
  • Miltai , 100 gr.;
  • Kepimo milteliai , 1 a.š.;
  • Graikiniai riešutai , 50 gr.;
Papuošimui:
  • Braškės , 25 vnt.;
  • Biskvito lazdelės , 10 vnt.;
Gaminimo instrukcija:
  1. Orkaitę įkaitinti iki 175 laipsnių temperatūros.
  2. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir išplakti su 2 šaukštais karšto vandens iki purios masės. Po truputį suberti pusę cukraus. Plakti, kol kremas pasidarys tirštokas.
  3. Baltymus išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki standžių putų. Pusę baltymų masės supilti į trynių masę ir sumaišyti. Likusią baltymų masę dėti ant kremo. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir suberti ant baltymų. Paskui suberti graikinius smulkintus riešutus ir viską gerai išmaišyti.
  4. Biskvitinę tešlą supilti į mažesnę torto formą su kepimo popieriumi išklotu dugnu. Tešlos paviršių išlyginti ir kepti 30 min. Iškepusį išjungti ir pridengti kepimo popieriumi 5 min.
  5. 5 šaukštus pieno sumaišyti su cukrumi ir pudingo milteliais. Likusį pieną užvirinti, supilti pudingo mišinį ir viską pavirinti, kol sutirštės. Po to nuimti nuo viryklės ir maišyti kol atvės.
  6. Sviestą kambario temperatūros išsukti iki purios masės ir sumaišyti su atvėsusiu pudingu.
  7. Biskvitą padalyti į tris sluoksnius. Serbentų drebučius pašildyti ir tepti ant apatinio biskvito sluoksnio, po to dėti kitą biskvitą ir tepti kremą, dėti paskutinį sluoksnį ir taip pat aptepti kremu ir pastatyti į šaldytuvą 2 valandoms, kad sustingtų.
  8. Glajų ištirpdyti garų vonelėje.
  9. Ištirpdytu glajumi apipilti torto viršų ir papuošti braškėmis.šonus apdėti biskvito lazdelėmis. Viską pašauti dar į šaldytuvą, kad sustingtų. Po valandos ar kitą dieną jau galima mėgautis šiuo nuostabaus skonio tortuku.
    Skanaus!
Receptą atsiuntė Salomėja
Komentarai
Edita (2011-06-15 13:09:13)
Ačiū, Seliute, labai labai skanus tortas... ;)
laima (2011-06-15 13:09:13)
labai skanu ir gaivu
VIDA (2011-06-15 13:09:13)
Gaivus, nuostabaus skonio ir grožio tortas
Tavo komentaras
Vardas:
El. paštas: Nerodomas viešai
Tavo komentaras apie šį receptą:
Išsiųsti

Panašūs receptai

Daugiau receptų
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama


© 2010-2019 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - reklama@amdigital.lt