Paieška
Reklama

"Tom Yum Kung" sriuba

  • 5.0 5 1
1 įvertinimas | 0
Paruošimo laikas:
Porcijų kiekis: 4
Ingredientai:
  • Kokosų pienas , 0,5 stikl.;
  • Daržovės (brokolaiai ar vyšniniai pomidorai) ;
  • Kalendros, smulkintos, šviežios , 3 v.š.;
  • Kafiro laimas, lapeliai (arba 0,5 arb. š. laimo žievelės) , 2 vnt.;
  • Citrinžolės stiebai, malti (arba 3 griežinėliai citrinos) , 2 vnt.;
  • Česnakai, trinti , 4 skilt.;
  • Galangalas, tarkuotas (arba imbieras, tarkuotas) , 1 a.š.;
  • Čili pipiras (1-2 arb. š. , 1 vnt.;
  • Žuvis , 2 v.š.;
  • Žalia citrina, sultys , 1 vnt.;
  • Grybai, šitake, pjaustyti , 1 sauj.;
  • Vištienos sultinys , 6 stikl.;
Gaminimo instrukcija:
  1. Paimkite didelį puodą, į jį supilkite sultinį ir uždėkite virti ant didelės ugnies. Sudėkite maltą citrinžolę, kafiro laimo lapelius ir viską užvirinkite.
  2. Viskam užvirus, sumažinkite ugnį iki vidutinės. Suberkite česnaką, galangalą ar imbierą, grybus bei čili. Įspauskite žaliosios citrinos sultis, supilkite žuvies padažą ir sojos padažą. Viską gerai išmaišykite ir 3 minutes troškinkite.
  3. Sudėkite daržoves su krevetėmis. Troškinkite, kol krevetės taps rožinės spalvos ir minkštos (virkite apie 3 min.).

    Ugnį sumažinkite ir supilkite kokosų pieną. Tobulam sriubos skoniui labai svarbu atrasti aštrumo, sūrumo ir rūgštumo pusiausvyrą. Jei sriuba ne
    pakankamai sūri, įpilkite dar 1 šaukštą žuvies arba sojų padažo, jei per sūri įdėkite šiek tiek žaliosios citrinos sulčių, jei per rūgšti – įdėkite cukraus, jei sriuba per aštri reikia įpilti dar kokosų pieno.

    Patiekiant, pabarstykite šviežių kalendrų lapelių.

    Skanaus!
Čiop Čiop
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama


© 2010-2019 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - reklama@amdigital.lt