Paieška
Reklama

Tartaletė su vaisiais

  • 4.6 5 28
28 įvertinimai | 1
Paruošimo laikas:
Porcijų kiekis: 12
Tešlai:
  • Miltai , 195 gr.;
  • Druska , 1 a.š.;
  • Sviestas , 113 gr.;
  • Cukrus , 50 gr.;
  • Kiaušinis , 1 vnt.;
Kremui:
  • Pienas , 300 ml;
  • Vanilės lazdelė , 1 vnt.;
  • Bulvių krakmolas , 20 gr.;
  • Miltai , 20 gr.;
  • Cukrus , 50 gr.;
  • Kiaušinių tryniai , 3 vnt.;
Gaminimo instrukcija:
  1. Sviestą ištriname su cukrumi ir druska, mušame kiaušinį, beriame miltus ir viską greitai sumaišome ir sulipdome į gabalą, kurį įvyniojame į maistinę plėvelę, ir dedame į kamerą 30 min.
  2. Tuo tarpu pagaminame kremą:
    Kiaušinių trynius ištriname su cukrumi, galima įberti ir vanilinio. Užverdame pieną ir į jį įmetame vanilės lazdelę ir trumpai su ja paverdame. Tada ją ištraukiame, supilame kiaušinius ir pamaišome. Miltus ir krakmolą permaišom ir beriame palengva į pieną ir stropiai maišome, kol pasidarys plikytas kremas. Jį gerai atvėsiname.
  3. Tešlą tiesiame į tartaletei kepti skirtą indą ir kepame 180 C apie 15-20 min., bet ant viršaus padengiame sviestinio popieriaus, o ant jo užberiame žirnių, kad tešla neišsipūstų.
    Kai iškepė, atvėsiname, tepame plikytą kremą, o viršų puošiame skaniausiais vaisiais. Galima viską aplieti žele. Skanaus!
Receptą atsiuntė Martyna
Komentarai
valgytoja (2011-06-10 10:45:02)
labai skanu tikrai! Beje, tai vienas populiariausiu desertu Danijoje, dazniausiai gaminamas su braskemis. Niam.
Tavo komentaras
Vardas:
El. paštas: Nerodomas viešai
Tavo komentaras apie šį receptą:
Išsiųsti

Panašūs receptai

Daugiau receptų
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama


© 2010-2019 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - reklama@amdigital.lt