Paieška
Reklama

Spurgos

2 įvertinimai | 0
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
Patiekalo kaina: 10 Lt
Porcijų kiekis: 6
Tešlai:
  • Vanduo, 165 ml;
  • Sviestas, 45 gr.;
  • Druska, 2 žiups.;
  • Kvietiniai miltai, 125 gr.;
  • Kiaušiniai, 3 vnt.;
  • Grietinė, 1 v.š.;
  • Cukrus, 1 v.š.;
Papuošimui:
  • Cukraus pudra, 1 v.š.;
Kepimui:
  • Augalinis aliejus, 500 ml;
Gaminimo instrukcija:
  1. Į prikaistuvį supilkite vandenį, sudėkite sviesto gabaliukus, suberkite cukrų ir druską.
  2. Kai užvirs, pavirkite apie 0,5 minutės ir suberkite miltus. Visą laiką maišykite. Kai tešla nebelips prie prikaistuvio sienelių, nukelkite nuo ugnies.
  3. Įmuškite vieną kiaušinį ir išmaišykite. Tą patį pakartokite su likusiais kiaušiniais. Kiaušinius įmaišykite po vieną.
  4. Įmaišykite grietinę ir sudėkite tešlą į dubenėlį.
  5. Įkaitinkite aliejų.
  6. Į aliejų sudėkite tešlą: vienas arbatinis šaukštelis tešlos bu viena spurgytė.
  7. Virkite spurgas aliejuje apie 2-3 minutes. Kai spurgos gražiai apskrunda išgriebkite iš aliejaus ir sudėkite į lėkštę, išklotą popieriniais rankšluostėliais.
  8. Tą patį procesą pakartokite su likusia tešla.
  9. Spurgas apibarstykite cukraus pudra.
  10. Skanaus!
Receptą atsiuntė Simona
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama

© 2010-2014 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - reklama (ETA) tipro.lt