Paieška
Reklama

Šokoladinis tortas su vyšniomis ir maskarpone (Black Forest Cake)

  • 3.8 5 5
5 įvertinimai | 0
Kategorijos: Tortų receptai, Kepiniai
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų kiekis: 12
Tešlai:
  • Cukrus , 2 stikl.;
  • Miltai , 2 stikl.;
  • kakavos milteliai , 1 stikl.;
  • Kepimo milteliai , 1 a.š.;
  • valgomoji soda , 1 a.š.;
  • Druska , 0,5 a.š.;
  • Kiaušiniai , 2 vnt.;
  • Aliejus , 0,5 stikl.;
  • Pienas , 1 stikl.;
  • Verdantis vanduo , 1 stikl.;
Kremui:
  • Maskarponės sūris , 400 gr.;
  • Grietinėlė , 2 stikl.;
  • Cukraus pudra , 1 v.š.;
Pirmajam įdarui:
  • Šokoladas , 300 gr.;
  • Grietinėlė , 2 stikl.;
  • Sviestas , 80 gr.;
  • Konjakas , 50 ml;
Antrajam įdarui:
  • Vyšnios , 2 stikl.;
  • Cukrus , 1 v.š.;
  • Krakmolas , 1 a.š.;
  • Vyšnių likeris , 50 ml;
Gaminimo instrukcija:
  1. Idėja ir receptas – iš fantastinio Stephanie Shih blog Desserts For Breakfast: http://www.dessertsforbreakfast.com/2010/04/blackest-forest-gateau-and-giveaway.html
  2. Papločiai: orkaitę įkaitinti iki 180 C (350 F). Dviejų torto formų dugnus ištepti sviestu, ištiesti sviestiniu popieriumi, popierių ištepti sviestu.
  3. Į didoką dubenį persijoti miltus, druską, kepimo miltelius, sodą ir kakavos miltelius. Suberti cukrų ir gerai išmaišyti.
  4. Atskirame dubenyje išplakti kiaušinius, sudėti aliejų, pieną ir gerai viską išplakti su mikseriu.
  5. Kiaušinių mišinį pamažu supilti i miltų/kakavos mišinį, viską pastoviai plakant mikseriu. Plakti, kol viskas gerai susimaišys.
  6. Į tešlą supilti verdantį vandenį ir toliau plakti, kol pasidarys vientisa masė.
  7. Tešlą paskirstyti po lygiai į dvi paruoštas torto formas.
  8. Kepti 35-45 minutes, kol medinis testeris, įsmeigtas į papločio vidurį, ištraukus bus visiškai sausas.
  9. Papločius atvėsinti formose. Atvėsusius papločius apversti ant lygaus sauso paviršiaus, nulupti sviestinį popierių.
  10. Šokoladinis pertepimas: Į vidutinio dydžio dubenį sudėti smulkintą šokoladą.
  11. Puodelyje pakaitinti grietinėlę su sviestu. Kaitinti tik tol, kol pradės kilti pirmieji burbuliukai.
  12. Karštos grietinėlės ir sviesto mišinį pilti ant šokolado, palikti porai minučiu pastovėti, o po to gerai viską išplakti.
  13. Supilti konjaką. Viską vėl gerai išmaišyti.
  14. Šokoladiniu kremu aptepti atvėsusių papločių viršų. Apteptus papločius įstatyti kokiai valandai į šaldytuvą, kad šokoladas pilnai sukietėtų.
  15. Vyšnių įdaras: Vyšnias sudėti į puodą ir kaitinti ant vidutinės ugnies, kol jos pradės leisti sultis.
  16. Į puodą su vyšniomis suberti cukrų ir maišyti, kol cukrus ištirps.
  17. Į mažą dubenėlį nupilti šiek tiek skysčio nuo vyšnių, į jį sudėti krakmolą ir gerai išmaišyti, kad neliktų sausų krakmolo gumulėlių. Sultyse ištirpintą krakmolą supilti į puodą su vyšniomis.
  18. Puodą su vyšniomis ir krakmolu užvirinti, pavirti kokią minutę, nuimti nuo ugnies, supilti vyšnių likerį ir vėl gerai viską išmaišyti. Palikti kambario temperatųroje, kad įdaras pilnai atvėstų.
  19. Maskarponės kremas: Maskarponės sūrį ir grietinėlę plakti mikseriu, kol kremas ims tirštėti.
  20. Suberti cukraus pudrą ir toliau plakti, kol kremas pasidarys standus.
  21. Tortas: Atvėsintą šokoladu perteptą paplotį dėti ant lėkštės ar padėklo, ant jo tepti sluoksnį maskarponės/grietinėlės kremo.
  22. Ant kremo dėti vyšnių įdarą.
  23. Dėti antrą paplotį.
  24. Torto viršų ir šonus aptepti maskarponės/grietinėlės kremu. Dekoruoti šokolado drožlėmis, šviežiomis vyšniomis arba sijotais kakavos milteliais.
Receptą atsiuntė Aušra
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama

© 2010-2018 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - reklama (ETA) tipro.lt