Paieška
Reklama

Šokoladinis pyragas

  • 5.0 5 3
3 įvertinimai | 0
Paruošimo laikas:
Porcijų kiekis: 8
Tešlai:
  • Cukrus , 250 gr.;
  • Sviestas , 185 gr.;
  • Šokoladas , 185 gr.;
  • Vanilės ekstraktas , 1 a.š.;
  • Kiaušiniai , 3 vnt.;
  • Miltai , 110 gr.;
  • Sviestas , 15 gr.;
  • Graikiniai riešutai , 150 gr.;
Gaminimo instrukcija:
  1. Ištepkite kepimo skardą gabalėliu sviesto.
  2. Į skardą įtieskite kepimo popieriaus lapą.
  3. Įkaitinkite orkaitę iki 160°C temperatūros.
  4. Sviestą ir šokoladą ištirpinkite vandens vonelėje. Į puodą įpilkite tiek vandens, kad jis siektų, į puodą įdėto stiklinio dubens, dugną.
  5. Nedideliais gabalėliais supjaustykite sviestą.
  6. Į stiklinį dubenėlį sudėkite sviesto gabaliukus ir šokoladą.
  7. Puodą uždėkite ant virklės ir kaitinkite ant mažo kaitrumo ugnies apie 10 min., kol ištirps sviestas ir šokoladas.
  8. Ištirpusį sviestą ir šokoladą gerai išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies. Stiklinį dubenėlį, kuriame tirpinote sviestą ir šokoladą iškelkite iš puodo su vandeniu. Atsargiai, nenusideginkite pirštų. Dubenėlį su šokolado mišiniu palikite kambario temperatūroje, kad atvėstų.
  9. Kiaušinius išplakite su cukrumi ir vanilės ekstraktu.
  10. Į kiaušinių plakinį įmaišykite atvėsusį šokoladą, po to miltus ir jei norite sukapotus graikinius riešutus.
  11. Šokoladinį mišinį supilkite į paruoštą kepimo indą. Išlyginkite paviršių.
  12. Kepkite orkaitėje apie 20–30 min.
  13. Kai šokoladinis pyragas iškeps, palikite kambario temperatūroje 30 min., kad atvėstų.
  14. Supjaustykite norimo dydžio gabaliukais ir virštų apibarstykite cukraus pudra.
  15. Skanaus :)
Receptą atsiuntė Simona
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama


© 2010-2019 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - reklama@amdigital.lt