Paieška
Reklama

Šokoladinis kavos tortas "Karalius"

  • 3.0 3 1
4 įvertinimai | 0
Kategorijos: Tortų receptai, Kepiniai
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų kiekis: 20
Ingredientai:
  • Sviestas (kambario temp.) , 250 gr.;
  • Cukrus , 440 gr.;
  • Kiaušiniai (L dydžio) , 4 vnt.;
  • Miltai , 400 gr.;
  • kakavos , 80 gr.;
  • Kepimo milteliai , 2,5 a.š.;
  • Tirpi kava (su 3 v.š. vandens) , 4 v.š.;
  • Pienas , 350 ml;
Kremui:
  • Maskarpone sūris , 500 gr.;
  • Kondensuotas pienas, ""Rududu" , 400 gr.;
  • Kavos likeris (brendis ar romas) , 2 v.š.;
Sirupui:
  • Tirpi kava (paruošta, stipti) , 300 ml;
  • Cukrus , 150 gr.;
  • Brendis , 80 ml;
Gaminimo instrukcija:
  1. Biskvito kepimas:
    Kepami du biskvitai, jiems atvėsus, perpjauname pusiau.
    Sumaišom dubenyje miltus, kakavą, kepimo miltelius ir druską. Viską kruopščiai išmaišius, kelis kartus persijojame, kad į mišinį patektų kuo daugiau oro. Kitame dubenyje išplakam sviestą su cukrum. Galima mikseriu, svarbu, kad sviestas būtų kambario temperatūros. Po vieną, plakant įmušame kiaušinius. Jie taipogi turi būti kambario temperatūros. Plakame ne mažiau 5 minučių.
    Atskirai indelyje ištirpintą tirpią kavą su karštu vandeniu, supilame į peiną, įdedame vanilę ir viską gerai išmaišome. Tuomet, neskubant, po truputį į kiaušinio ir sviesto plakinį pilame pusę miltų ir kruopščiai šaukštu išmaišome. Supilame pieno ir kavos mišinuką ir taip pat, atsargiai viską gerai išmaišome. Pilame dalimis likusius miltus ir neskubėdami, atsargiai išmaišome. Patogiausia kepti apvalioje, atsegamoje formoje. Prieš susegant formą išklokim dugną sviestiniu popierium ir užsekim, kraštelius apkirpsim. Šonus ištepam sviestu. Pilame pusę paruoštos biskvito tešlos ir kepame 160 - 170 C įkaitintoje orkaitėje apie 40 - 50 minučių. Prieš perpjaunant biskvitus, juos gerai atvėsinam.
  2. Sirupas:
    Paruošiam stiprią kavą. Galima kaip iš maltos, taip ir iš tirpios kavos. Aš užplykiau stiprią, natūralią kavą ir ją perkošiau. Kavą supilam į nediduką puodą, suberiame cukrų užvirinam ir kaitiname ant mažos ugnies apie 15 - 20 minučių, kol skysčio sumažės pusiau. Tuomet supilame brendį ar romą ir nukeliame nuo ugnies. Paliekame atvėsti.
  3. Kremas:
    Mascarpone sūrį, rududu ir brendį dedame į didesnį dubenį ir šaukšo arba mikserio pagalba gerai išplakame iki vientisos masės.
  4. Torto sluoksniavimas:
    Atvėsusius biskvitus perpjauname į du vienodus lakštus (iš viso 4 lakštai). dedame pirma lakštą ir suvilgome paruoštu kavos ir brendžio sirupu. Tai padariau konditerinio teptuko pagalba. Tuomet tolygiai paskirstome 3 - 4 šaukštus kremo. Vienas po kito, tokiu pat būdu, surenkame visus lakštus.
Receptą atsiuntė Svetlana
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama


© 2010-2019 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - reklama@amdigital.lt