Paieška
Reklama

Skanūs cepelinai

  • 3.8 5 10
10 įvertinimų | 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų kiekis: 6
Įdarui:
  • Malta jautiena , 500 gr.;
  • Malta veršiena , 500 gr.;
  • Malta kiauliena , 500 gr.;
Reikės:
  • Rūkyti lašinukai , 200 gr.;
  • Bulvės , 20 vnt.;
  • Virtos bulvės , 6 vnt.;
Gaminimo instrukcija:
  1. Nulupkite ir smulkiai sutarkuokite bulves. Naudodami sūrmaišio audinį, sutarkuotas bulves nusunkite, nuspausdami kiek galima daugiau skysčio.
  2. Sunką palikite nusistovėti. Skystį atsargiai nupilkite, o dubens dugne nusistovėjusį krakmolą sudėkite į tarkuotų bulvių masę.
  3. Įdėkite sutrintas virtas bulves, pasūdykite ir gerai išminkykite. Gerai išminkyti bulvių masę yra labai svarbu, nes kitaip, verdant, cepelinai gali suirti, „išsižioti“.
  4. Į dubenį sudėkite maltą mėsą (vietoje kiaulienos galite naudoti kalakutieną, arba padidinti jautienos ar veršienos kiekį).
  5. Keptuvėje riebaluose pakepinkite svogūną. Į mėsą suberkite pakepintą svogūną, druską, pipirus, įmuškite kiaušinius ir gerai išminkykite.
  6. Paimkite gabalėlį (1 matavimo puodelį) bulvių masės, išplokite jį ant delno ar ant pamiltuotos lentos, iki ¼ colio storio, į centrą įdėkite kupiną šaukštelį mėsos masės. Bulvinio paplotėlio kraštus užlankstykite ir užglaistykite. Tarp rankų pavoliodami, padarykite kiaušinio formos. Dėkite į pasūdytą verdantį vandenį.
  7. Virkite, retkarčiais pamaišant, apie 20 -25 minutes.
  8. Išimkite iš vandens ir nuvarvinus, dėkite į pašildytą lėkštę.
  9. Smulkiai supjaustytus rūkytus lašinukus sudėkite į įkaitintą keptuvę. Kai truputį apkeps, sudėkite susmulkintą svogūną. Pakepinkite, kol svogūnas gražiai pagels. Truputį atvėsinus, supilkite grietinę, gerai išmaišykite. Pašildykite, bet neužvirkite. Pilkite padažą ant cepelinų.
  10. Pastaba: vietoj mėsos įdarui galima naudoti varškę. Pagal tradiciją, su varškės įdaru cepelinai būna apvalūs.
Receptą atsiuntė Karolina
Komentarai
ilona (2011-04-07 00:10:00)
Gal recepto autore turejo omenyje laaabai dideles 20 bulviu. Siaip jau farse turetu dominuoti kiauliena. Ir ne is liesuju. Jei bulves isties krakmolingos - as asmeniskai ziemai perku 2 rusiu: "subyrancias" isvirus ir "cepelinines".Taigi, jei naudoji "teis
Algis (2011-04-07 00:10:00)
mėsos 500gr vienas iš trijų variantų.
visusaliuvirtuve (2011-04-07 00:10:00)
Sveiki,kiek zmoniu tiek nuomoniu,pvz kazkas rase kad su varske tik is virtu bulviu daromi cepelinai,taciau mano kraste daug zmoniu daro ir su tarkiu tesla;)siame recepte labai man nepatinka 2 variantai,tai mesos kiekis(bet buvau pagalvojusi jog autore dav
as (2011-04-07 00:10:00)
zmogui iseina po 250 gr mesos.cia paprasciausia klaida.kiek turi,tiek dedi.
gediminas (2011-04-07 00:10:00)
ne monika netik is virtu bulviu daromi su varske klysti,o siaip tame receptuke tai jau tikrai mesos kiekis zveriskas.
povilas saulis (2011-04-07 00:10:00)
man skaniausi cepelinai su vedarais.
Jolanta (2011-04-07 00:10:00)
man skaniausi cepelinai su kepenim.
Monika (2011-04-07 00:10:00)
Apie kokius kiausinius eina kalba?Su varske daromi cepelinai,tik is virtu bulviu ir t.t.
Tavo komentaras
Vardas:
El. paštas: Nerodomas viešai
Tavo komentaras apie šį receptą:
Išsiųsti

Panašūs receptai

Daugiau receptų
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama

© 2010-2018 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - reklama (ETA) tipro.lt