Paieška
Reklama

Skanioji vištiena su padažu

  • 5.0 5 1
1 įvertinimas | 0
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų kiekis: 6
Marinatui:
  • Ctrinos , 3 vnt.;
  • Česnakai , 6 skilt.;
  • Čiobreliai , 1 pund.;
  • Rozmarinas , 1 pund.;
  • Pipirai , 1 žiups.;
  • Druska , 1 žiups.;
Salotoms:
  • Rėžiukai , 2 pund.;
  • Graikinių riešutų aliejus , 2 v.š.;
  • Alyvuogių aliejus ;
Vištienai:
  • Višta , 2,5 kg;
  • Svogūnas , 1 vnt.;
  • Vištienos sultinys , 0,5 stikl.;
Gaminimo instrukcija:
  1. Patraiškykite česnako skilteles. Perpjaukite citrinas per pusę.
  2. Į indą sudėkite žoleles, česnaką, išspaustas citrinų sultis. Įdėkite šiek tiek pipirų bei druskos. Išmaišykite ir mišiniu įtrinkite vištą.
  3. Įtrynę sudėkite viską, kas liko dubenyje į pačią vištą.
  4. Stambiai supjaustykite svogūną ir išdėliokite kepimo skardoje.
  5. Ant viršaus uždėkite vištą. Suriškite jos kojas pasirinktu siūlu (nespalvotu).
  6. Supilkite ant vištos inde likusį marinatą, pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir pabarstykite druska.
  7. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros ir kepkite 1 h 15 minučių.
  8. Iškepusią vištą išimkite iš kepimo formos ir įdėkite į dubenį 10 minučių, kad skystis nusivarvėtų.
  9. Nukoškite kepimo metu susidariusius riebalus. Tuomet į kepimo formą supilkite šiltą vištienos sultinį, atmirkykite viską ir perkoškite.
  10. Į gautą skysti įspauskite pusę citrinos, įberkite šiek tiek druskos, įpilkite graikinių riešutų aliejaus. Išplakite šluotele.
  11. Supjaustykite vištą.
  12. Į indą sudėkite rėžiukus (arba salotas), užpilkite šiek tiek padažo ir sudėkite smulkiuosius vištienos gabaliukus.
  13. Vištieną tiekite su salotomis, padažu ir apskrudintomis bulvėmis.
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama

© 2010-2018 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - reklama (ETA) tipro.lt