Paieška
Reklama

Salotinis gulbių ežeras

  • 5.0 5 3
3 įvertinimai | 0
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų kiekis: 8
Padažui:
  • Majonezas , 8 v.š.;
  • Špinatai , 1 pund.;
  • Svogūnų laiškai , 1 pund.;
  • Žali bazilikai , 1 pund.;
  • Garstyčios , 1 v.š.;
Papuošimui:
  • Ridikai , 1 vnt.;
Salotoms:
  • Virti kiaušiniai , 8 vnt.;
  • Rūkyta lašiša , 200 gr.;
  • Fermentinis sūris , 200 gr.;
  • Pievagrybiai , 200 gr.;
  • Raudonieji svogūnai, dideli , 2 vnt.;
  • Citrininiai pipirai , 1 žiups.;
  • Juodieji pipirai , 1 žiups.;
  • Druska , 1 v.š.;
  • Citrina , 1 vnt.;
Gaminimo instrukcija:
  1. Pirmiausia gaminamas padažas. Po kelis žalumynus reikia pasilikti papuošimui. Šiek tiek pasūdytame vandenyje kelias min. pavirti susmulkintus žalumynus - saują špinatų, saujelę žalių bazilikų, saujelę svogūnų laiškų. Kai išverda, nupilti vandenį. Į pravėsusius žalumynus suversti majonezą, šaukštą garstyčių, 2 šaukštus citrinos sulčių ir išplakti. Bus padažas, bei "ežero" vanduo.
  2. Nuvalytus pievagrybius išvirti vandenyje su citrininiais pipirais ir druska.
    Papuošimui atsidėti kelis virtus pievagrybius - bus "akmenys". Kitus, atvėsintus, smulkiai supjaustyti, bet nei vieno produkto kol kas nemaišyti.
  3. Lašišą susmulkinti taip pat.
    Visą sūrį sutarkuoti.
    Raudonus svogūnus supjaustyti kubeliais.
    4 kiaušinius susmulkinti, kitus pasilikti gulbių gamybai.
  4. Salotų apibarstymui atsidėti po 3 šaukštus šių smulkintų produktų ant skirtingų lėkštučių: pievagrybių, lašišos, raudonų svogūnų.
    Likusią lašišą, svogūnus, kiaušinius, sūrį, pievagrybius suversti į dubenį. Įpilti kelis šaukštus majonezo, žiupsnį druskos, juodųjų pipirų ir išmaišyti.
  5. Metas gaminti gulbes. Dviems kiaušiniams nupjaunamas "pilvas", kad paukštis stovėtų. Per tą skylę reikia ištraukti trynius. Juos pasidėti atskirai, prireiks papuošimui. Iš kitų kiaušinių išpjaunami sparnai, uodega pasidaro iš to paties kiaušinio nupjautos apačios. Kaklas daromas iš kito kiaušinio nuo sparnų likusios vidinės dalies. Į gulbių pilvelius reikia prikišti mišrainės, bet nestandžiai. Peilio galu atsargai belieka išpjauti vietas sparnams, uodegai ir kaklui ir surinkti gulbę, nenaudojant jokių sutvirtinimo detalių.
  6. Suformuoti lėkštėje žydinčius kalnus iš mišrainės, ją apibarstant pasiliktais smulkintais produktais. Supilti padažą, padėti "akmenis", pasodinti "medžius", "augalus", "gėlę", patupdyti kiaušinines gulbes.
    Prieš patiekiant į stalą, mišrainę saikingai pašlakstyti citrina.
Receptą atsiuntė Regina
Sudėtingumo lygis
Reklama

Reklama




Reklama


© 2010-2019 Ragauk.lt receptai - teisės saugomos. Reklama portale - reklama@amdigital.lt